Bijlow-vervanger bekritiseert: “Gaat als een zoutzak naar de hoek”

Foto: Bijlow-vervanger bekritiseert: “Gaat als een zoutzak naar de hoek”

Justin Bijlow moet nog altijd toekijken bij Feyenoord met een polsblessure, waardoor Timon Wellenreuther voorlopig nog zijn vervanger is. De tweede doelman van de Rotterdammers kan echter niet altijd iedereen overtuigen en krijgt dan ook de nodige kritiek.

Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg zegt bij het praatprogramma FC Rijnmond niet onder de indruk te zijn van Wellenreuther. “Ik vind dat hij te kwetsbaar is.” Daarbij wist Kranenburg naar de 3-1 van Fortuna Sittard. “Ik vond echt dat hij als een zoutzak naar de hoek ging. De bal was niet heel hard, maar wel goed in hoek. Alleen ik had wel het idee dat hij daar meer had kunnen doen. Als de bal op naar het doel gaat dan hebben wij op de tribune en misschien ook wel de spelers het idee dat we best wel wat hebben ingeleverd met Justin Bijlow.”

Te hoog verwachtingspatroon

Cor Pot is het niet helemaal eens met de mening van Kranenburg. Volgens de voormalig assistent-trainer van Feyenoord mag er niet al teveel verwacht worden van de Duitse doelman. “Hij is niet voor niks tweede keeper. Je kan niet verwachten dat hij dezelfde kwaliteiten heeft als Bijlow. Met Bijlow hebben we een topkeeper in huis. Deze jongen is een goede keeper, maar niet de absolute top. Dat moet je accepteren en daarom is hij de tweede doelman.”

Daarnaast is Pot van mening dat men rondom Feyenoord moet ophouden met het praten over een kampioenschap. “Iedereen loopt ze maar te pushen van: kampioenschap, kampioenschap. Ik word daar af en toe een beetje misselijk van. Dat zou ik als trainer ook hebben. We hebben nog zo’n lange weg en zoveel wedstrijden te gaan. Dan moet je het gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken. Maak die druk niet iedere keer groter door over dat kampioenschap te praten. Dat wordt nu een item.”

Is Wellenreuther een goede stand-in voor Bijlow?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie