Besmette Arteta aan de beterende hand: “Alles is heel snel gegaan”

Foto: Besmette Arteta aan de beterende hand: “Alles is heel snel gegaan”

Bij Mikel Arteta werd twee weken geleden het coronvirus geconstateerd. De Arsenal-manager voelde zich toentertijd niet goed, maar inmiddels gaat het weer beter. De kans bestaat dat hij besmet is geraakt door contact met de voorzitter van Olympiakos, die eerder al positief testten.

De alarmbellen gingen af toen Evangelos Marinakis, de voorzitter van Olympiakos Piraeus, kort daarvoor tegenstander van Arsenal in de Europa League, positief getest was. “Alles is heel snel gegaan”, liet Arteta weten aan de Spaanse televisiezender La Sexta. “Dinsdagmiddag voelde ik me niet zo goed en ik ging naar de dokter, maar hij was er niet. Ik kreeg een telefoontje van de raad van bestuur na een training terwijl ik in mijn auto zat en ze vertelden me dat de voorzitter van Olympiakos positief had getest en dat iedereen die contact had gehad, gevaar liep.” 

“Ik vertelde ze dat ik me niet goed voelde en dat we een mogelijk probleem hadden omdat we veel spelers hadden die met hen in contact waren geweest”, vervolgt de oefenmeester van The Gunners. “We hadden de volgende dag een wedstrijd tegen Manchester City en we konden natuurlijk niet veel mensen in gevaar brengen zonder iets te zeggen.” 

De wedstrijd in Manchester werd uitgesteld en Arteta werd die dag getest op coronavirus. “Ik heb de test die woensdag laten doen en ik kreeg de diagnose vrijdag. Toen hebben we het aan de Premier League doorgegeven dat ik positief had getest. Het is duidelijk dat iedereen die met mij in contact was geweest, in quarantaine moest gaan en dat daardoor de wedstrijden moesten worden opgeschort.”

Had dit voorkomen kunnen worden?

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, dat is makkelijk praten achteraf
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie