Berghuis hekelt wisselbeleid Schreuder: ‘Daar ben ik geen voorstander van’

Foto: Berghuis hekelt wisselbeleid Schreuder: ‘Daar ben ik geen voorstander van’

Ajax neemt het dinsdagavond in de Champions League in eigen huis op tegen Napoli. Een belangrijk duel voor de Amsterdammers om zicht te houden op plaatsing voor de volgende ronde, maar ook om een mogelijke crisis in de kiem te smoren. Ajax wist de laatste drie duels niet te winnen, maar Steven Berghuis maakt zich nog geen zorgen.

Ajax verloor met 2-1 van Liverpool en AZ en kwam zaterdag tegen Go Ahead Eagles niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Geciteerd door De Telegraaf ging Berghuis op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Napoli in op de magere resultaten van de afgelopen weken. “Je merkt dat er teleurstelling is. In principe hebben we die wedstrijden al ’geparkeerd’. Die teleurstelling neem je niet mee. Alle ogen zijn op ons gericht. Het is aan ons om op te staan.”

Roulatiesysteem Ajax

Berghuis begon tegen de Eagles op de bank en plaatste een kritische noot bij het roulatiesysteem van trainer Alfred Schreuder. “Als individu ben ik geen voorstander van rouleren. Maar je ziet het overal gebeuren. Als je zoveel goede spelers hebt, snap ik wel dat je als trainer die keuze maakt.”

Door de slechte resultaten lijkt de druk toe te nemen in Amsterdam, maar Berghuis wil daar niet veel van weten. “AZ speelde goed tegen ons, tegen Go Ahead lag het aan ons zelf. Napoli heeft 3 punten meer dan wij. De wedstrijd van morgen is niet allesbeslissend, maar wel een hele belangrijke. We hebben honger om het in de Champions League te laten zien.”

TIP: Verviervoudig je inzet bij een gelijkspel tussen Ajax en Napoli!

Heeft Ajax een crisis als het verliest van Napoli?

  • Ja, dan is het zeker crisis
  • Nee, die crisis is er nu al
  • Nee, er moet niet niet te snel gesproken worden van een crisis
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie