Bayern incasseert nieuwe Bundesliga-tik

Bayern München heeft wederom puntenverlies opgelopen in de Duitse titelstrijd. De nummer twee van de Bundesliga verspeelde vrijdagavond twee dure punten tegen SC Freiburg: 2-2.

Wereldgoal Musiala niet voldoende in Freiburg

Bayern-trainer Thomas Tuchel moest in Freiburg een groot aantal spelers missen. Matthijs de Ligt zat een schorsing uit, waar spelers als Noussair Mazraoui, Serge Gnabry en Leroy Sané door een blessure verstek moesten laten gaan. Bij de tegenstander begon voormalig PSV’er Ritsu Doan in de basis.

Christian Gunter bracht Freiburg binnen een kwartier op voorsprong. Bayern maakte zo’n tien minuten voor de hervatting de gelijkmaker via Mathys Tel, waar Jamal Musiala een kwartier voor tijd zelfs matchwinner leek te worden. Het toptalent van Bayern schoot knap raak na een zeer fraaie solo.

Het doelpunt van Musiala bleek niet toereikend voor de zege. In de 87ste minuut maakte Lucas Holer de 2-2, waardoor Bayern wéér puntenverlies incasseert. Koploper Bayer Leverkusen kan dit weekend uitlopen naar een voorsprong van tien punten door te winnen bij 1. FC Köln.

Scoreverloop: 1-0 (12′) C. Gunter, 1-1 (35′) M. Tel, 1-2 (75′) J. Musiala, 2-2 (87′) L. Holer