Barcelona vs Galatasaray: een hapje?

Foto: Barcelona vs Galatasaray: een hapje?

Barcelona wist op schitterende wijze door te stoten naar de achtste finales van de Europa League door Napoli op eigen veld te verpulveren met 2-4. ‘The sky is the limit’, dat is de jongste weken het discours bij Barcelona. In de competitie dateert het laatste verlies al van vier december, waardoor ze terug in de buurt komen van waar ze horen te staan. Voor Galatasaray zal het dus een heel moeilijke opdracht worden, maar zeker niet onmogelijk. Barça krijgt nog steeds veel goals tegen, en daar zou de Turkse ploeg misschien wel van kunnen profiteren. 

Barcelona: op jacht 

Barcelona zit in een uitstekende vorm. Alle competities samengenomen kon het de laatste acht wedstrijden zes keer winnen. Er werden maar liefst 22 goals gemaakt, al kregen ze er ook wel 9 tegen. Dat vat dit Barcelona misschien wel goed samen: ze zijn op de goede weg, maar er is nog werk aan de winkel. In aanvallend opzicht hebben Traoré en Aubameyang voor een enorme impuls gezorgd. Pedri klimt terug naar zijn beste vorm en toont dat hij werkelijk bij de beste ‘youngsters’ ter wereld hoort. Maar ook spelers als Busquets en Alves blijven tonen dat ze het niveau aankunnen en een vaste waarde zijn voor deze ploeg. 

Het is echter achteraan waar het schoentje nog knelt, en dan ligt dat niet per se aan individuele spelers. Xavi wilt zijn manschappen hoog op het veld laten voetballen, met als gevolg dat er veel ruimte in de rug is. Die counters zijn vaak bijzonder gevaarlijk, en er valt dan ook regelmatig een goal uit. Een oplossing voor dit probleem is er voorlopig nog niet, maar Xavi is daar ongetwijfeld mee bezig. Misschien kan er wel iets geleerd worden van Liverpool? Zij spelen namelijk heel erg op ‘de buitenspelval’. Ze geven de tegenstander de indruk dat er enorm veel ruimte in de rug ligt, laten de bal trappen, en zetten dan net op tijd een stapje naar voor waardoor de aanvaller buitenspel staat. 

Galatasaray: moeilijke opdracht 

Galatsaray doet het niet geweldig in eigen competitie, en het is misschien een beetje vreemd dat ze in de Europa League nog actief zijn. Toch is het meer dan verdiend: ze zijn eerste geworden in een groep met Lazio, Marseille en Lokomotiv Moskou. Dat was dus allesbehalve een zwakke groep. Ze zijn dus wel degelijk in staat om in de belangrijke wedstrijden er te staan en tegen goede ploegen resultaten te halen, maar de vraag is of wat ze brengen genoeg zal zijn tegen dit Barcelona.

In de eigen competitie gaat het de laatste weken namelijk niet zo geweldig goed. Met acht op vijftien doen ze het niet dramatisch, maar het feit dat ze twaalfde staan, spreekt boekdelen. 41 goals tegen in 28 wedstrijden, dat is duidelijk een probleem. Tegen Barcelona zullen ze enorm hard moeten opletten om niet zwaar onderuit te gaan, want eenmaal die aan het swingen zijn, kan het wel eens heel snel gaan. Er zal veel grinta nodig zijn, veel werklust, veel aandachtigheid, én de nodige portie geluk. 

Wedtip: Frenkie scoort 

Frenkie zit in een goede vorm, en ook al start hij niet elke wedstrijd, hij laat zien dat hij dat wel verdient. Soms worden er nu eenmaal tactische keuzes gemaakt waar je de dupe van bent, en we mogen ook niet vergeten dat de concurrentie bijzonder groot is. Als hij start, zie ik echter wel de mogelijkheid dat hij opnieuw scoort. Hij komt heel vaak in de box terecht en is bijzonder gevaarlijk vanuit die infiltratie, dat bewees hij zelfs al onder Koeman. Onder Xavi wordt dat nog meer van hem verwacht, waardoor zijn output in termen van goals en assists alleen maar de hoogte in zal gaan. Dat hij vanavond scoort, staat aan een odd van 3,70. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Kan Frenkie nog eens uitblinken?

  • Ja
  • Nee
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
50+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
64+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
27+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
42+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
263+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
57+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
91+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
226+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
796+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
164+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
362+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
755+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
200+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
325+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
343+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie