Barcelona lachende derde na remise Real

Real Madrid is zondagavond verder achterop geraakt in de Spaanse titelstrijd. De regerend landskampioen bleef op eigen veld steken op een 0-0 gelijkspel tegen Real Sociedad.

Real en Sociedad zorgden voor een aantrekkelijke eerste helft. Namens de bezoekers kreeg Alexander Sørloth dé kans om de score te openen, maar de oud-spits van FC Groningen faalde in de afronding. De Madrilenen hadden het vizier evenmin op scherp staan: Toni Kroos, Karim Benzema en Vinícius Júnior lieten allen kansen onbenut.

In de tweede helft bleef Vinícius de gevaarlijkste man aan Madrileense zijde. Voor rust liet de Braziliaanse aanvaller verschillende kansen onbenut en ook na rust was Sociedad-doelman Alex Remiro hem de baas. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde evenmin een doorbraak op en dus werd afgesloten met een 0-0 stand.

Voor Real Madrid is het doelpuntloze gelijkspel tegen Sociedad een grote domper. Aartsrivaal FC Barcelona won een dag eerder met 0-1 bij Girona, waardoor de Madrileense achterstand nu vijf punten bedraagt. Sociedad staat derde.

Wint Real Madrid dit seizoen de Champions League?