Balende Heitinga: ‘Tweede helft doen we het niet goed’

Foto: Balende Heitinga: ‘Tweede helft doen we het niet goed’

Jong Ajax verspeelde in de slotminuten een zeker lijkende overwinning tegen Jong AZ. De Amsterdammers kregen in de slotminuten een penalty tegen, waardoor het duel in 1-1 eindigde. Dat ontevredenheid van Jong Ajax-trainer John Heitinga, die baalde van de tweede helft van zijn ploeg.

Met een enigszins chagrijnige blik verscheen Heitinga voor de camera’s van ESPN. “In de tweede helft doen we het gewoon niet goed. In de eerste helft wel, dan maak je een goal en creëer je veel. Je moet wat gelukkiger zijn, maar we hadden ook beter moeten verdedigen.”

Jong Ajax raakt grip kwijt

De oefenmeester was wel zeer tevreden over het verloop van de eerste helft. “Ik denk dat wij met name erg dominant waren in ons positiespel. Dan zie je dat de tegenstander geen grip krijgt.” Heitinga zag dat zijn ploeg in de tweede helft de controle aan het verliezen was. “Ik denk dat er dan fases zijn waar wij de bal langer in de ploeg kunnen en moeten houden. Dat zit hem ook in de laatste pass, de keuze die je dan maakt.”

Desondanks had Ajax er toch nog met de winst vandoor kunnen gaan als Gabriël Misehouy vlak voor tijd nog de winnende had gemaakt. “Helaas een gelijkspel. Die ballen schiet hij er op de training wel in. Nu ga je met 1-1 terug naar Amsterdam.”

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Zie jij Heitinga op termijn trainer van Ajax 1 worden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie