Babel denkt nog niet aan stoppen: ‘Wil contract bij Galatasaray verlengen’

Foto: Babel denkt nog niet aan stoppen: ‘Wil contract bij Galatasaray verlengen’

Ryan Babel lijkt zijn schoenen voorlopig nog niet aan de wilgen te willen hangen. In een interview met Turkse medium Cumhuriyet gaf de aanvaller aan zeker nog twee tot drie seizoen door te willen gaan. Het liefst bij Galatasaray, waar  zijn contract komende zomer afloopt.

De 35-jarige Babel geeft aan het liefst in Istanbul te blijven. “Ik houd van Istanbul, speel voor een grote club en wil hier graag blijven spelen. Maar op dit moment weet ik niets. Er is niet met me over gesproken.” De spits peinst er nog niet over om te stoppen en staat ook open voor een nieuw avontuur. “Ik denk dat ik nog twee of drie jaar kan spelen. Dat zou ik hier graag doen. Maar als er geen aanbod komt, ben ik ook klaar voor een ander avontuur.”

Babel strijkt te veel salaris op

Het is nog maar de vraag of de Turkse topclub wel door wil gaan met Babel, die eigenlijk een te dure kostenpost is op de loonlijst. Al is de aanvaller een andere mening toegedaan. “Ik heb dat contract verdiend. Dat kreeg ik vanwege mijn spel. Dat is niet mijn schuld, maar iets tussen mij en de club. De club moet een keuze maken vanuit technisch oogpunt, niet vanwege mijn huidige contract.” Als het aan de Turkse fans ligt dan hoeft Babel volgend seizoen niet meer voor Gala te spelen. Babel kreeg de nodige kritiek te verwerken, maar sluit zich daar voor af. “Gelukkig versta ik geen Turks. Daardoor stoor ik me er minder aan. Mensen weten soms niet wat voor druk er staat op coaches of spelers van Galatasaray. Je kan niet altijd doen wat je wil.”

TIP: Wint Galatsaray bij Antalyaspor? Pak 2.85 keer je inzet!

Moet Babel doorgaan of stoppen met voetballen?

  • Doorgaan
  • Stoppen
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie