Baas stelt Ajax-doel: “Summum voor een voetballer”

Foto: Baas stelt Ajax-doel: “Summum voor een voetballer”

NEC presenteerde deze week Youri Baas als nieuwe versterking voor het aankomende seizoen. De talentvolle linksback is voor een jaar gehuurd van Ajax. Baas hoopt zichzelf door te kunnen ontwikkelen in Nijmegen om volgend seizoen alsnog door te kunnen breken in Amsterdam.

Geen arrogantie bij Baas

Voor Baas lonkte er voor aankomend seizoen weinig speeltijd bij Ajax, waardoor de verdediger in overleg met de club besloot om zich te laten verhuren. “Ik heb niet de arrogantie om nu te denken: ik kom van Ajax en ik ga hier wel even spelen”, vertelt Baas in gesprek met De Gelderlander.

Baas stelt dat ook hij zich moet bewijzen op de training. “Maar ik kan wel iets toevoegen aan het elftal. Mijn opdracht is om vaak de aanval te zoeken, zoals dat vorig seizoen ook het geval was op de backposities. Daar ligt ook mijn kracht, maar ik sta ook verdedigend mijn mannetje.”

Spelen met Ajax in de Champions League

De linksback hoopt zich verder te kunnen ontwikkelen in Nijmegen om uiteindelijk sterker terug te keren bij Ajax. “Spelen in de Champions League is het summum voor een voetballer. De hymne, de sfeer in de stadions, de wereldsterren waar je tegenover staat. Ik had tegen Napoli Lozano als directe tegenstander. Na afloop zag ik op de meters dat ik zonder bal 33 of 34 kilometer per uur rende. Hij deed dat met bal en nog kon ik hem niet bijhouden, haha.”

Baas vertelt in gesprek met de Gelderse krant dan ook een duidelijk doel voor ogen te hebben. “Het is nog altijd mijn droom om de vaste linksback van Ajax te worden. Ik heb moeten knokken om überhaupt het eerste elftal te halen en blijf dat doen. Hard werken wordt beloond, zegt mijn vader altijd. Maar eerst wil ik een goed seizoen draaien bij NEC. We hebben een sterk team, dus ik verwacht dat we iets moois gaan neerzetten.”

Is Baas een versterking voor NEC?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie