AZ-verrassing imponeert tegen Ajax: “Van ver gekomen”

Foto: AZ-verrassing imponeert tegen Ajax: “Van ver gekomen”

Richiedley Bazoer maakte tegen zijn oude club Ajax een goede indruk in de achterhoede van AZ. De verdediger was nog een vraagteken voor het duel, maar de Alkmaarders wisten de verdediger annex middenvelder op tijd klaar te stomen voor het duel. Bazoer kon met een 1-2 overwinning positief terugkijken op de wedstrijd tegen zijn voormalig werkgever.

Bazoer belangrijk voor AZ

“De laatste twee dagen was het een kwestie van een eventuele reactie afwachten. Kreeg hij die niet, dan zou hij spelen”, vertelde AZ-trainer Pascal Jansen over Bazoer. “Riechedly is op dit moment in goede vorm, is belangrijk. Je hebt vandaag weer kunnen zien waartoe hij in staat is”, luide het oordeel van de oefenmeester na afloop van de wedstrijd.

Vorig jaar kwam Bazoer weinig aan spelen toe in Alkmaar, maar dit seizoen heeft de oud-speler van Ajax zich ontwikkelt tot een belangrijke waarde in het team van Jansen. Dat hij niet direct aan spelen toe zou komen begreep Bazoer wel. “Ik was vorig jaar naar AZ gekomen met de bedoeling dat ik zou spelen. Maar ik kwam van ver en de ploeg was al lang in voorbereiding. Het was geen reden om te wisselen. Ik moest geduld houden. Dat was niet fijn, maar er bestaat ook zoiets als teambelang”, vertelt de verdediger, geciteerd door De Telegraaf.

Bazoer werd in eerste instantie gehaald voor het middenveld, maar speelt net als bij Vitesse nu ook achterin bij AZ. Voor hemzelf is echter niet zo’n verrassing. Ik weet niet of je het verrassend moet noemen, ik heb er bij Vitesse en in de jeugd van PSV ook gestaan. Ik weet wat er van mij gevraagd wordt, ook al was het nieuw om met vier man achterin te spelen.”

In welke linie komt Bazoer het beste tot zijn recht?

  • Verdediging
  • Middenveld
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie