‘AZ moet oppassen voor één brok powervoetbal’

Foto: ‘AZ moet oppassen voor één brok powervoetbal’

AZ is de laatst overgebleven Nederlandse deelnemer in de Europese toernooien en op donderdagavond nemen de Alkmaarders het op tegen West Ham United in de halve finale van de Conference League. Raymond Atteveld, die in het verleden voor The Hammers speelde, voorziet de ‘best of the rest’ uit de Eredivisie van tips.

AZ krijgt te maken met powervoetbal uit Londen

In De Telegraaf waarschuwt hij AZ: “Je weet wat voor voetbal je krijgt voorgeschoteld met (David, red.) Moyes als manager. Eén brok powervoetbal. Met Michail Antonio in de spits en Declan Rice als de grote regisseur op het middenveld.”

In de regel speelt West Ham géén geweldig voetbal… “Alleen: ga d’r maar tegen spelen. Neem die Antonio. Volgens mij ben ik niet de slapste, maar de bovenkast van die gozer is tweemaal zo groot als die van mij. En er lopen nog een paar van die klerenkasten rond. Het is moeilijk om tegen hen te spelen: ze maken het heel klein, compact en fysiek. Dát is hun kracht.”

Bovendien beschikt Moyes over een brok ervaring van heb ik jou daar: “Hij weet hoe je resultaat moet halen. Ze trainen keihard, hij perst zijn spelers helemaal uit. Niemand verzaakt in die ploeg. Maar vergeleken met de meeste Premier League-clubs hebben ze minder kwaliteit.”

AZ naar finale Conference League?

Toch denkt Atteveld niet dat AZ (‘Ik heb geen uitgesproken voorkeur, AZ is tenslotte de club van mijn maatje en td Max Huiberts’) niet helemaal kansloos is: “Als AZ aan voetballen toekomt, maakt de ploeg een kans. Maar als het een fysiek gevecht wordt, kunnen ze het vergeten. AZ moet uit de duels zien te blijven en in die kleine ruimtes creatief zijn en het baltempo hooghouden.”

Zie jij AZ winnen in Londen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

West Ham te sterk voor AZ?

  • Ben bang van wel
  • Nee joh
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie