Aston Villa slaat grote slag: ‘Zes miljoen euro’

Foto: Aston Villa slaat grote slag: ‘Zes miljoen euro’

Aston Villa heeft een grote naam aangesteld als nieuwe manager. Unai Emery is maandagavond gepresenteerd als nieuwe coach van de Premier League-club.

De Premier League-formatie uit Birmingham kent een tegenvallende start van het seizoen. Na de 3-0 nederlaag bij Fulham besloot de leiding van Aston Villa in te grijpen door Gerrard de laan uit te sturen. De naam van Mauricio Pochettino circuleerde in die dagen als topkandidaat, maar inmiddels is Emery gepresenteerd als nieuwe man.

Emery is afkomstig van het Spaanse Villarreal. De club uit de Primera División stelde daar wel een forse voorwaarde tegenover. Naar verluidt gaat het om een afkoopsom van zes miljoen euro om het restant van zijn laatste contractjaar af te kopen.

Emery heeft indruk gemaakt met Villarreal, maar lijkt krijgt nu dus een nieuwe kans in de Premier League. In 2018 werd hij aangesteld als manager van Arsenal als opvolger van Arsène Wenger. Na slechts anderhalf jaar werd hij alweer ontslagen in Londen.

2+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie