Arnesen blikt terug op komst van Slot bij Feyenoord

Foto: Arnesen blikt terug op komst van Slot bij Feyenoord

Arne Slot is met Feyenoord hard op weg om voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 de landstitel te pakken. Frank Arnesen was in 2021 verantwoordelijk voor het binnenhalen van de oefenmeester en blikt met het magazine Helden terug op dat moment.

Eerste contact met Slot

De voormalig technisch directeur van de club had begin 2020 een gesprek met Mino Raiola, waarbij ook de naam van Slot viel. De zaakwaarnemer vroeg aan Arnesen of Slot, op dat moment eindverantwoordelijke van AZ, in de toekomst een mogelijkheid zou zijn voor Feyenoord, waarna zijn ogen zouden zijn geopend.

Arnesen besloot in het najaar van dat kalenderjaar om tweemaal met Slot om de tafel te zitten en het over zijn visie te hebben. Volgens de directeur was hij direct overtuigd van het plan van de hoofdtrainer. Aangezien Slot beschikte over een aflopend contract, zag Arnesen in hem de perfecte opvolger voor de vertrekkende Dick Advocaat.

Woede bij AZ

Het zorgde echter voor veel commotie in Alkmaar. AZ vond namelijk dat Feyenoord achter de rug om van zijn werkgever met Slot in gesprek was gegaan en was dan ook niet bepaald blij met de gang van zaken. Arnesen is zich naar eigen zeggen nog altijd van geen kwaad bewust en vindt de reactie daarom lastig om te begrijpen.

Volgens Arnesen was de situatie rondom het contract van Slot namelijk duidelijk. “Ik wist dat zijn contract bij AZ tot de zomer van 2021 liep en dat hij daarna vrij zou zijn, dus had ik in mijn ogen het recht hem te benaderen”, aldus Arnesen, die de kans groot acht dat Slot in de komende jaren naar een Europese topclub vertrekt.

Heeft Arnesen juist gehandeld?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie