‘Ancelotti-opvolger dient zich aan bij Real Madrid’

Foto: ‘Ancelotti-opvolger dient zich aan bij Real Madrid’

Carlo Ancelotti verklaarde dit seizoen nog ‘gewoon’ zijn contract uit te dienen bij Real Madrid. De Italiaanse oefenmeester stond dit seizoen meerdere keren onder druk. Daarnaast kwam Brazilië langs als nieuwe mogelijkheid voor de trainer. Mocht Ancelotti Real besluiten te verlaten, hebben Duitse en Spaanse media al een opvolgerslijst klaarliggen.

Ancelotti heeft nog altijd krediet bij Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. Volgens Spaanse media brokkelt het om vertrouwen wel steeds verder af. De flamboyante voorzitter zou overwegen om de trainer, ondanks zijn goede relatie, aan de kant te schuiven.

Real Madrid is al een tijdje kansloos in de strijd om de Spaanse landstitel. De ploeg van Ancelotti staat wel in de finale van de Copa del Rey (tegen Osasuna, red.) en gaat in een tweestrijd tegen Manchester City uitmaken wie zich finalist van de Champions League mag noemen.

Dat lijken nog twee momenten waardoor Ancelotti zijn baas kan overtuigen dat hij nog steeds de man op de juiste plek is. Mocht dat niet zo blijken, dan is volgens BILD Xabi Alonso de belangrijkste kandidaat om het stokje van Ancelotti over te nemen.

De voormalig speler van Real Madrid, die tegenwoordig trainer is bij Bayer Leverkusen, is niet de enige kandidaat. Eerder schreven Engelse media al dat Maurico Pochettino de gedroomde kandidaat was van de voorzitter van Real Madrid. De Argentijn lijkt op dit moment eerder in beeld als Chelsea-coach. In de Spaanse media circuleren de namen van Zinedine Zidane en José Mourinho rond als opvolgers van Ancelotti.

Real Sociedad
Sevilla
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 juni 2023 02:16.

Wie is de ideale trainer voor Real?

  • Carlo Ancelotti
  • Xabi Alonso
  • Mauricio Pochettino
795+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie