‘Amsterdamse jacht op Premier League-controleur geopend’

Foto: ‘Amsterdamse jacht op Premier League-controleur geopend’

Ajax gaat deze winter op zoek naar een nieuwe controleur. Tim van Duijn van Voetbal International meldt dat de Amsterdammers jagen op Spurs-middenvelder Højbjerg . Ook de linksbackpositie kan een upgrade gebruiken, maar het middenveld heeft deze winter prioriteit, meldt de VI-journalist.

‘Als Ajax hem zou kunnen krijgen, dan halen ze hem’

Een nieuwe controleur binnenhalen. Dat is deze winter topprioriteit van Ajax. “Pierre-Emile Højbjerg wordt genoemd, maar dat gaat denk ik niet lukken”, zegt Tim van Duijn van Voetbal International. “Zeker niet nu. Spurs heeft veel blessures en er gaan twee spelers naar de Afrika Cup. Dan moet je afwachten of ze iemand halen. Voor Spurs daar iets over besloten heeft, zal Ajax al doorgeschakeld zijn. Maar goed, je weet het niet. Als Ajax hem zou kunnen krijgen, dan halen ze hem. Ik zie het alleen somber in.”

Linksbackpositie

In de afgelopen zomer trok Ajax Borna Sosa en Gastón Ávila aan voor de linksbackpositie. Uit eigen gelederen is Salah-Eddine ook een optie op linksachter. Toch kijkt Ajax voorzichtig al naar een nieuwe versterking voor die positie. “Niet voor de winter, maar wel voor de zomer”, vertelt de journalist. “Dat zegt ook wel genoeg. Of Sosa het gaat redden weet ik niet, maar ze kijken wel naar een nieuwe back voor de zomer.” Door Turkse media werd Ajax al gelinkt aan Galatasaray-verdediger. Angeliño. Van Duijn noemt geen namen.

Welke transfer heeft prioriteit volgens jou?

  • Een controlerende middenvelder
  • Een goede linksback
697+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie