Aké plaatst ‘duidelijke’ Van Gaal op zelfde voetstuk als Guardiola

Foto: Aké plaatst ‘duidelijke’ Van Gaal op zelfde voetstuk als Guardiola

Nathan Aké ziet vergelijkenissen tussen zijn clubtrainer Pep Guardiola en bondscoach Louis van Gaal. De Oranje-international vindt dat beide oefenmeesters tactisch sterk zijn en zorgen voor enorm veel duidelijkheid binnen een elftal.

In gesprek met NU.nl stelt Aké dat beide trainers veel overeenkomsten hebben. “Pep is niet normaal qua tactiek. Hij weet precies wat er gaat gebeuren in een wedstrijd en waar de ruimtes komen. Iedereen weet wat hij moet doen en dat is bij Van Gaal ook zo. Die duidelijkheid hebben ze allebei.”

Die duidelijkheid gaf Van Gaal ook direct na de moeizame wedstrijd tegen Ecuador vertelt de linkspoot. “Bij Oranje zegt Van Gaal ook precies wat minder goed was tegen Ecuador. Gewoon eerlijk en oprecht. Dat maakt ons ook sterker. Al moeten we dat nu wel op het veld gaan laten zien tegen Qatar.”

Bijzonder moment voor Aké

Voor de verdediger van Manchester City is het een bijzonder WK, gezien hij vlak voor de start van het eindtoernooi vader is geworden van een dochter. “Ik weet dat alles goed geregeld is, dat geeft rust in mijn hoofd. Natuurlijk mis ik ze, maar er is hier ook heel veel afleiding bij Oranje waardoor ik minder over nadenk.”

Aké stelt goed met de situatie om te kunnen gaan. “Ik heb me er al bij neergelegd dat het nog weken gaat duren tot ik mijn dochter weer vast kan houden. ja , het kan een mooi en lang WK worden.”

Welke trainers is volgens jou beter?

  • Van Gaal
  • Guardiola
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie