Ajax-‘zekerheidje’ nu plots twijfelgeval in Oranje-basis

Foto: Ajax-‘zekerheidje’ nu plots twijfelgeval in Oranje-basis

Lange tijd leek hij een zekerheidje in het Nederlands elftal, maar vanwege zijn eigen zwakke vorm én moordende concurrentie (Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij) is het nu toch geen garantie meer dat Jurriën Timber tegen Senegal aan de aftrap zal staan.

“Ik heb twijfels over hem”, zegt oud-international Wim Kieft in De Telegraaf over Timber. “Die heeft vorig jaar een mega-ontwikkeling doorgemaakt: het ging hem relatief makkelijk af om zo door te breken, omdat hij kwaliteit heeft. Er was geen druk en als hij een keer slecht speelde zagen de mensen dat niet eens. Maar daarna krijg je te maken met hogere verwachtingen. Dan loopt het niet lekker bij Ajax en vond ik hem zwak spelen de laatste weken. Wat wel een sterk punt is, is dat hij vooruit verdedigt.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Tegen Senegal zou Kieft in ieder geval voor Justin Bijlow onder de lat kiezen, met Cody Gakpo, Steven Bergwijn en Vincent Janssen ook aan de aftrap. “Op het middenveld kan Steven Berghuis, zeker tegen mindere tegenstanders, naast Frenkie de Jong staan.”

Van Gaal

Tot slot zegt Kieft over bondscoach Louis van Gaal dat ‘nog maar moet blijken of hij de juiste man is voor Oranje’. “Je ziet wel dat hij er heel erg mee bezig is. Hij kan het team heel goed voorbereiden, maar hij kan de ballen er zelf niet inschieten. Voor elk team is hij natuurlijk een goede coach en hij heeft denk ik wel iets bijgeleerd.”

Wat nooit zal veranderen, is dat Van Gaal nooit te beroerd is voor een complimentje aan zichzelf. “Dat moet je op de koop toenemen. Hij is een enorme vakman, maar ook enorm blij met zichzelf. Dat zie je dag in, dag uit en op elke persconferentie.”

Timber moet buiten de basiself blijven

  • Eens
  • Oneens
644+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie