‘Ajax wil talentvol duo langer binden’

Foto: ‘Ajax wil talentvol duo langer binden’

Ajax wil graag de contracten van Naci Ünüvar en Kenneth Taylor verlengen. Het vertrek van Erik ten Hag zou in ieder geval een positieve invloed hebben op Ünüvar, die binnen de gelederen van de Amsterdammers er goed op staat. 

Clubwatcher Mike Verweij stelt in de voetbalpodcast van De Telegraaf het gek te vinden dat Ten Hag nauwelijks gebruik maakt van de diensten van Ünüvar. “Hij heeft in Jong Ajax de beste statistieken die een speler ooit heeft gehad en hij komt compleet niet in de plannen van Ten Hag voor. Hij mag heel af en toe meetrainen, maar niet structureel. Dat vind ik heel gek. Misschien is het een klein blind vlekje van Erik ten Hag.”

Ünüvar blij met vertrek Ten Hag

Verweij laat dan ook weten dat het vertrek van Ten Hag een positieve bijkomstigheid is voor Ünüvar om te verlengen. “Ajax ziet het wel in hem zitten. Ten Hag heeft bij het eerste gesprek gezeten, maar vanaf het moment dat bekend werd dat Ten Hag weggaat, zijn de gesprekken in een stroomversnelling gekomen.” De clubwatcher verwacht dan ook dat de spelmaker gaat bijtekenen. “Er zijn meerdere gesprekken geweest. De intentie is door club en speler uitgesproken om met elkaar door te gaan. Hij heeft een aanbieding voor een meerjarig contract. De verwachting is dat club en speler eruit gaan komen.” Verweij durft nog niet te zeggen of Taylor wil bijtekenen, volgens de Ajax-volger zal dat vooral liggen aan het perspectief dat de middenvelder wordt geboden. “Bij Ten Hag heeft hij heel weinig kansen gehad. Voor zo’n jongen is het essentieel om te weten: als ik ga verlengen, wie wordt dan de trainer? En ziet hij het in me zitten? Als het weer een trainer wordt die zijn ontwikkeling stagneert..”

TIP: Scoort Ajax niet in beide helften tegen PEC? Win 2.41 keer je inleg!

Moet Ajax de contracten van Ünüvar en Taylor verlengen?

  • Ja
  • Nee
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie