Ajax wekt verbazing: “Niet zo frequent als bij Ajax”

Foto: Ajax wekt verbazing: “Niet zo frequent als bij Ajax”

Marciano Vink vindt dat Ajax zijn wedstrijden veel te makkelijk weggeeft. De analist was net als zijn medecollega’s niet te spreken over het vertoonde spel van de Amsterdammers tegen Aston Villa. Volgens Pierre van Hooijdonk heeft het vooral met een gebrek aan kwaliteit te maken.

Vink en Van Hooijdonk laken gebrekkig Ajax-optreden

Bij ESPN constateert Van Hooijdonk dat Ajax eigenlijk niet zonder Steven Bergwijn en Steven Berghuis kan. “Als er twee of drie spelers wegvallen die normaal het niveau van een team bepalen, dan zak je gewoon echt ver terug. Die anderen gaan er dan ook nog slechter uitzien. Dat is ook het geval bij dit Ajax.”

Volgens Vink lijkt iedereen in het elftal van Ajax te schutteren. “Iedereen lijkt wel fouten te maken die cruciaal zijn. Je geeft wedstrijden gewoon weg. Kijk naar de eerste goal, als je gewoon dekt hoeft dat niet te gebeuren. Op een gegeven moment heb je de actie van Bailey, die was mooi. Daarna zijn er ook weer fouten en dan krijg je een grotere uitslag.” De voetbalanalist stelt dat het misschien allemaal niet zo dramatisch had hoeven zijn. “Ik wil niet zeggen dat ze iets meer verdienden, maar je leidt zelf de goals van Aston Villa in. Je ziet dit ook wel eens bij andere clubs gebeuren, maar niet zo frequent als bij Ajax.”

Ajax ontbeert kwaliteit

Van Hooijdonk meent dat het Ajax gewoon aan specifieke kwaliteiten ontbreekt. “Je hebt om heel eerlijk te zijn als Ajax geen wapens om ze sporadisch pijn te kunnen doen. Dan kun je tegenhouden. Dat deden ze in de thuiswedstrijd echt goed, maar hier kom je op een gegeven moment achter. Dan is tegenhouden niet meer voldoende, want dan zal je ook aan de bal dingen moeten laten zien en dat was veel te weinig.”

Mist Ajax echt kwaliteit?

  • Ja, daar ligt het wel aan
  • Nee, daar ligt het niet alleen aan
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie