‘Ajax vraagt absolute hoofdprijs voor gewilde Kudus’

Foto: ‘Ajax vraagt absolute hoofdprijs voor gewilde Kudus’

Ajax wil Mohammed Kudus niet voor een appel en ei laten gaan deze winter. The Sun schrijft dat de Amsterdammers een flinke transfersom in gedachten hebben voor de Ghanees.

Vooral in Engeland wordt er regelmatig bericht over de situatie van Kudus. Hij werd meerdere keren gelinkt aan Tottenham Hotspur en afgelopen zomer was Everton nog concreet geïnteresseerd. The Sun weet dat Ajax liefst 40 miljoen pond wil ontvangen bij een winterse move, dat komt neer op zo’n 46 miljoen euro. Kudus ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA. Het betrouwbare Transfermarkt schat zijn waarde met 15 miljoen euro overigens fors lager in.

Premier League

De marktwaarde van Kudus is door het WK mogelijk wel wat opgevijzeld. De international van Ghana maakte in de groepsfase indruk met twee goals. Naast Spurs zou ook FC Barcelona de Afrikaanse ster op het lijstje hebben. Afgelopen zomer werkte Ajax niet mee aan een uitgaande transfer naar Everton. Mocht in januari het juiste bedrag op tafel komen zal met waarschijnlijk wél instemmen. Kudus maakt er geen geheim van een move (naar de Premier League) te ambiëren, maar wel naar een club die nog in de Champions League speelt. Tottenham voldoet aan die criteria.

In de beginfase van dit seizoen leek Kudus het vooral met een reserverol te moeten stellen. Trainer Alfred Schreuder verraste vervolgens door de international als valse spits te laten fungeren. Met tien treffers, waarvan vier in de Champions League, bewees Kudus ook daar zijn waarde. Zelf speelt hij overigens het liefst als (aanvallende) middenvelder.

Wordt Kudus de verrassende Eredivisie-topscorer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie