‘Ajax-versterkingen niet genoeg’

Foto: ‘Ajax-versterkingen niet genoeg’

Ajax heeft een hoop werk te verzetten in de tweede seizoenshelft. De Amsterdammers eindigden als derde in de Eredivisie na de eerste speelronde. Volgens Voetbal International-journalist Freek Jansen is er meer nodig dan alleen nieuwe spelers.

De Ajax-watcher vertelt over de eerste seizoenshelft van de Amsterdammers. “De eerste seizoenshelft was natuurlijk enorm teleurstellend. Daar kun je niet omheen. In de Champions League kreeg je echt weer het gevoel terug bij af te zijn.”

Het contrast met de CL-seizoenen onder Erik ten Hag was enorm. “Als je Ajax de afgelopen jaren in de Champions League zag, toen kwamen ze echt met een bepaalde trots voor de dag. Nu had je echt op niets meer dan een derde plaats recht. Ook in de competitie was het heel slordig. Goed begonnen, maar daarna een grote terugval gehad.”

Ook Jansen wijst op de transferzomer als mogelijke oorzaak voor het verval. “De voornaamste reden is denk ik echt dat de kern van het elftal is vertrokken. Antony en Haller waren erg belangrijk, maar ook Mazraoui in de opbouw. Vergeet verder ook Martínez, Gravenberch en Tagliafico niet. Er zijn ook spelers gebleven, maar sommigen kunnen het niveau van vorig jaar niet halen. Er zijn nieuwe spelers, misschien wel minder. En er is een nieuwe technische staf.”

Het zijn daarom niet alleen versterkingen van buitenaf die Ajax beter moeten gaan maken. “Schreuder staat natuurlijk onder flinke druk en moet het snel in januari aan de praat gaan krijgen. Hij wil er korter op gaan zitten en meer de nadruk op het verdedigende aspect gaan leggen. Daar wordt echt op gehamerd. Maar versterkingen zijn hier ook onderdeel van.”

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Heb jij vertrouwen in Schreuder/

  • Ja
  • Nee
1546+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie