Ajax-verrassing in Klassieker | Afl. 20 podcast Twee Viertje

Foto: Ajax-verrassing in Klassieker | Afl. 20 podcast Twee Viertje

Aankomende zondagmiddag staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar in De Klassieker. De Rotterdammers zijn de grote favoriet voor eigen publiek in De Kuip, maar Aad de Mos voorspelt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl dat ze het deksel op de neus krijgen!

“Je hebt altijd tegenstanders die jou niet liggen”, begint onze huisanalist zijn verhaal. “Dat is een wet. Ik kan me herinneren: in mijn eigen periode, wij speelden met Ajax altijd heel graag in De Kuip. Dat is een fantastisch veld om op te spelen. Het is een fantastische accommodatie om een wedstrijd als Feyenoord-Ajax te beleven op het veld, en wat zich om die wedstrijd heen speelt. Dat is allemaal in orde en daar leven de spelers van Ajax ook wel een klein beetje van. Die houden van die entourage. En zeker nu, ze zijn geen favoriet en dat maakt het voor Ajax toch wel een stukje makkelijker. Tussen aanhalingstekens.”

De Mos gaat verder: “De druk zal volledig bij Feyenoord liggen. En ik denk dat Ajax die wedstrijd over de streep gaat trekken.” Maar… wat als de oud-trainer ongelijk krijgt? Wat als de ploeg van trainer Arne Slot tóch de drie punten pakt? Dan is het verschil op de ranglijst acht punten… “Maar we zijn pas op de helft. Dus dan ben je nog niet klaar natuurlijk. Je weet hoe dat allemaal kan gaan… Als je twee keer verliest, dat kan zomaar hè! Als je de kleintjes onderschat en je verliest bijvoorbeeld van PSV, dan is het weer helemaal anders. Met de grilligheid van de ploegen weet je dat nooit.”

Feyenoord titelfavoriet

Toch wijst De Mos Feyenoord wel aan als titelfavoriet: “Op basis van stabiliteit zeker. In het verleden hadden ze nog weleens dat ze wedstrijden gelijkspeelden. Wat AZ ook weleens doet, dat ze opeens verliezen bij RKC of Excelsior. Dat doen ze nu niet. PSV, daar weten we alles van. Ajax, daar weten we ook alles van. Twente dat niet doorbijt, zoals afgelopen zaterdag. De stabiliteit zit er bij Feyenoord in en dat betekent dat ze de kleine wedstrijden winnen. En dat ze ook de grote wedstrijden winnen, dat hebben we gezien bij AZ, uit. Maar zondag in De Kuip zal dat een hele klus worden!”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Wint Ajax?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
911+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
52+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
131+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
46+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
415+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
53+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
214+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
423+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
200+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
400+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
123+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
95+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
443+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
258+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
212+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
563+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
60+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
97+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
111+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie