‘Ajax streept kandidaat weg’

Foto: ‘Ajax streept kandidaat weg’

Ajax is op zoek naar een trainer om John van ‘t Schip op te volgen en een naam die veel wordt genoemd is die van Pascal Jansen. De oefenmeester werd eerder dit seizoen weggestuurd bij AZ, maar verscheen vervolgens al wel een aantal malen in de Johan Cruijf ArenA. Toch verwacht Voetbal International niet dat Jansen de belangrijkste gegadigde is.

Jansen in beeld, maar niet de topkandidaat voor Ajax

“Zoekt Ajax een tweede Arne Slot, dan is zijn voormalige assistent (Jansen, red.) een logische naam op het lijstje”, stelt het weekblad. “Pascal Jansen weet de weg naar de Johan Cruijff Arena in ieder geval te vinden. Hij zat de afgelopen weken meermaals op de tribune bij duels van Ajax, in een skybox met onder anderen aanvoerder Steven Bergwijn, met wiens vader Jansen goed bevriend is. De 51-jarige trainer is op zoek naar een nieuwe uitdaging na zijn ontslag bij AZ in januari.”

Afgelopen zomer was de oefenmeester al in beeld en nu ook weer schetst Voetbal International. “Al lijkt hij momenteel niet de topkandidaat. Jansen werkte bij AZ samen met Kroes en Beuker en is zo al goed bekend met de cultuur en principes die zij in Amsterdam willen introduceren. Daarbij heeft hij in Alkmaar bewezen met stabiel en herkenbaar voetbal nationaal en ook Europees te kunnen presteren.”

Jansen geeft jeugd te weinig kansen

Bij AZ was een kritiekpunt dat Jansen te weinig talent liet doorstromen uit de succesvolle jeugdacademie, maar bij Ajax zal ook een belangrijk aandachtspunt zijn. Het weekblad denkt dat het ontslag Jansen in ieder geval niet heeft geholpen. “Het veldspel onder zijn leiding was degelijk, maar toch wel iets minder attractief dan bij voorganger Slot. Na het vertrek van meerdere sterspelers en zonder adequate vervangers zakte het niveau bij AZ eind 2023 wel erg ver weg en voelde de club zich genoodzaakt in te grijpen. Dat ontslag helpt Jansen niet in de beeldvorming: niet goed genoeg voor AZ, wel goed genoeg voor Ajax?”

Zou Jansen een geschikte trainer voor Ajax zijn?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
3583+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie