‘Ajax-stempel is grootst mogelijke onzin’

Foto: ‘Ajax-stempel is grootst mogelijke onzin’

Ajax trok behoorlijk laat gelijk tegen AZ in het AFAS Stadion (2-2) en dat was zeker niet voor het eerst dit seizoen. Het was namelijk al de vijfde keer in 2022 dat de Amsterdammers ná de 85e minuut een Eredivisie-punt (of, meestal, meer) uit het vuur sleepten. Er wordt weer van ‘Lucky Ajax’ gerept…

Analyticus Jan van Halst vindt dat echter onzin, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad: “Het zit Ajax zeker niet tegen, maar ik vind het te makkelijk om alleen maar te spreken van geluk.” Oefenmeester Erik ten Hag is het daar roerend mee eens en wijst naar een ‘gegroeide winnaarsmentaliteit’: “Een winnende cultuur kweken, daar zijn we mee aan de slag gegaan met de organisatie, de staf en het team. Dat heeft zich al heel vaak uitbetaald.”

Van Halst: “Ik las laatst: geluk zoek je op en pech overkomt je. En Ajax heeft het geluk wel echt opgezocht. Die late goals hebben ook te maken met het feit dat ze daar steeds weer in hoog tempo naar zoeken. Dan dwing je met kwaliteit het geluk ook af.”

Unlucky PSV?

Dan PSV… heeft dat dit seizoen pech? Is het ‘Unlucky PSV’? Trainer Roger Schmidt heeft het nogal vaak over de arbitrage, zo ook na de topper in De Kuip tegen Feyenoord (2-2). De bovengenoemde analyticus vindt echter dat de Eindhovenaren vooral goed in de spiegel moeten kijken… “Ze wekken de indruk dat de pech naar hen wordt toegeschoven, maar je kunt ook zeggen dat ze het hebben toegelaten, door niet kort genoeg te dekken bij Blind of Feyenoord in de slotfase niet meer op afstand te houden.”

TIP: Verdien 9 keer je inleg als Ajax gelijkspeelt tegen sc Heerenveen! En vergeet ook de welkomstbonus bij Circus van 250 euro niet!

Lucky Ajax?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet!
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie