‘Ajax-leiding neemt beslissing over lot Schreuder’

Foto: ‘Ajax-leiding neemt beslissing over lot Schreuder’

De hashtag #SchreuderOut is trending op Twitter, maar de leiding van Ajax geeft daar voorlopig geen gehoor aan. Volgens het Algemeen Dagblad geniet de opvolger van Erik ten Hag nog altijd het vertrouwen in Amsterdam.

Ajax spendeerde afgelopen zomer een waanzinnig bedrag aan nieuwe spelers, maar de prestaties zijn daar vooralsnog niet naar. De Amsterdammers wonnen maar vier van de laatste twaalf wedstrijden. Het gevolg is duidelijk: een roemloze uitschakeling in de groepsfase van de Champions League en na donderdagavond mogelijk een derde positie op de ranglijst in de Eredivisie.

‘Ajax-leiding grijpt niet in’

Na het 2-2 gelijkspel tegen Vitesse zijn veel Ajax-supporters er klaar mee. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de clubleiding niet meegaat in die sfeer. “Eerder al prees technisch manager Gerry Hamstra de hoofdtrainer door te stellen dat Schreuder ‘een geweldige prestatie levert bij Ajax’. En algemeen directeur Edwin van der Sar die na het vertrek van Marc Overmars de leiding nam over het nieuwe technisch hart? Hij liet eerder weten niet snel in de stress te schieten en dat voorgangers Erik ten Hag en Peter Bosz ook bewezen dat geduld tot glorie kan leiden.”

“En na het averij tegen de Arnhemse degradatiekandidaat sijpelden niet heel andere geluiden vanuit de clubleiding door”, weet het AD. “Dat de technische beleidsbepalers Schreuder blijven steunen is ook niet heel verwonderlijk. In de eerste plaats omdat zij besloten de loodzware erfenis van succescoach Ten Hag in handen van diens voormalige assistent te leggen. Van der Sar drukte de komst van Schreuder er persoonlijk zelfs door. Door hem binnen een half jaar ontslaan, spelden ze zichzelf ook een brevet van onvermogen op.”

Ook zouden er ‘verzachtende omstandigheden’ zijn, zoals de vele uitgaande transfers in de zomer. De Ajax-leiding moest verschillende wensen van Schreuder afslaan en daarom zou men het niet fair vinden om hem na een slechte reeks te ontslaan. De krant besluit: “Ziet de clubleiding in Schreuder nog steeds de man om het tij te keren, dan erkent het dat Ajax alsnog van een nieuwe kwaliteitsimpuls moet worden voorzien. Daarbij is bovendien niet uitgesloten dat eerder begeerde vaste krachten na het WK alsnog inzetten op een vertrek. En na een verre van geslaagde transferzomer is het ook de vraag of het technisch hart nu wel met voltreffers op de proppen kan komen. Niet voor niets is de zoektocht naar een nieuwe directeur al gestart. Oftewel: linksom of rechtsom wacht de landskampioen een hete winter.”

Eindigt Emmen-Ajax in 1-3?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
4119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
4+
Ajax BLUNDERT met Farioli | Stalen Snor #57
09:51
6+
West Ham-speler krijgt gratis koffie voor het leven bij een resultaat tegen Manchester City
09:35
6+
Thiago Silva doet laatste boodschap richting Chelsea spelers
09:14
4+
‘Besiktas en Fenerbahce flirten met komst José Mourinho’
08:57
27+
ADO Den Haag met hakken over de sloot: ‘Het was vandaag genoeg’
08:42
51+
‘Manchester United is aantrekkelijk ongeacht gebrek aan Europees voetbal’
23:48
399+
‘Je houdt je hart vast bij Van Persie’
23:31
183+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
23:14
715+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
23:01
200+
Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’
22:48
1642+
‘Miljardair gooit Ten Hag én sterren eruit’
22:27
1825+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:16
51+
Kieftenbeld gaat nog eventjes door: “Vier wedstrijden”
22:10
67+
ADO maakt nog kans op promotie na potje nagelbijten
21:50
866+
‘Grote schande bij ADO-De Graafschap’
21:49
103+
Lijnders barst in huilen uit: “Zonder hem…”
21:09
1502+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
21:07
525+
Buitenland: ‘Ontslag Koeman na misdaad’
21:00
974+
‘Feyenoord-ster heeft laatste duel gespeeld’
20:42
2772+
Ajax gooit roer om met transfers
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie