‘Ajax-leiding blundert op transfermarkt’

Foto: ‘Ajax-leiding blundert op transfermarkt’

Ajax hanteert een onhandige strategie op de transfermarkt. Volgens ESPN-commentator Leo Driessen moet de landskampioen de hoofdprijs betalen door overduidelijk voor spelers als Steven Bergwijn en Brian Brobbey te gaan.

“Ze hebben wel een heel duidelijke strategie”, concludeert Driessen in Voetbalpraat. “Ze gaan heel duidelijk voor een speler en ze winden daar geen doekjes om. Dat maakt een speler niet goedkoper. Het geldt voor Bergwijn, maar ook voor Brobbey. Het zorgt ervoor dat een club denkt: wij hoeven hem niet kwijt.”

Waar Marc Overmars het spel heel strategisch speelde, daar lijken Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar daar nog niet toe in staat te zijn. Driessen: “Bergwijn is duurder geworden nadat Overmars is vertrokken. Je moet een beetje uitkijken voor tunnelvisie. Op een gegeven moment moet je je ook afvragen: is hij dat nog wel waard?”

Restwaarde

Kees Kwakman concludeert in dit geval van wel. “Je hebt er ook mee te maken dat Everton om de hoek komt kijken. Die zeggen: dertig miljoen? Prima, anders maken we er 35 van. Er zit ook restwaarde op Bergwijn. Vanuit Engeland staat er een kruisje achter zijn naam, maar als hij een goed WK speelt en hij speelt hier zoals hij bij het Nederlands elftal doet, dan zeggen we over twee jaar: zo, die Bergwijn.”

Brobbey is nog altijd niet binnen voor Ajax, dat volgens VI-journalist Martijn Krabbendam RB Leipzig in de kaart speelt. “Ze waren Haller al kwijt, dus de druk om een spits te halen, is dan ineens een stuk groter. Misschien hadden ze even moeten wachten.”

TIP: Wint Ajax van Fortuna Sittard? De odd is 1.17!

View this post on Instagram

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie