‘Ajax is maximaal niveau Eredivisie, internationaal is het niks’

Foto: ‘Ajax is maximaal niveau Eredivisie, internationaal is het niks’

Volgens Wesley Sneijder heeft Ajax momenteel niets te zoeken op Europees niveau. De oud-international stelt dat de Amsterdammers lang niet meer het niveau halen van een paar jaar geleden. Volgens Sneijder heeft dat mede te maken met het aankoopbeleid van de club.

“We moeten realistisch zijn dat Ajax op dit moment niveau Eredivisie is. Internationaal moet je vergeten”, vertelt Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. Ook Andy van der Meijde zag Ajax zwaar teleurstellen tegen 1. FC Union Berlin. “Het is apart: toen wij tegen Union Berlin speelden, zouden we de avond ervoor nog gaan stappen. Nu schieten ze niet één keer op doel. Dat is toch ongelooflijk?”

Sneijder wijt dat deels aan de matige opbouw. “Waarom moet je hem (Calvin Bassey, red.) achterin houden voor zijn snelheid? Omdat ze al bang zijn dat de counter er gaat komen. Er is geen positiespel. Ik zie nergens mensen tussen de linies vrijkomen. Ik zie er ook heel veel verstoppertje spelen. Die spelers zitten niet lekker in hun vel.”

Wim Kieft wijst er wel op dat Ajax veel vaste krachten heeft gekocht, maar Sneijder wijst erop dat Ajax niet goed is omgegaan met het generende geld. “Zeker gezien het feit wat ze hebben uitgegeven. Daar komen we weer: het geld is verkeerd besteed.”

Wint Ajax de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Ajax nog doorgaat in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie