Ajax is helemaal klaar met ‘competitievervalsing’

Foto: Ajax is helemaal klaar met ‘competitievervalsing’

Ajax speelde gisteren een draak van een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, maar de Amsterdammers wonnen wel. Volgens Dusan Tadic lag het slechte spel voor een groot gedeelte aan de kunstgrasmat op Het Kasteel. Die ziet hij liever vandaag dan morgen verdwijnen.

De Telegraaf citeert de zich versprekende (of toch niet?) Ajax-captain: “Het is moeilijk om je aan dit ‘kutgras’ aan te passen. Op dit kunstgras speel je 50% minder en maak je technische fouten, die je op natuurgras niet maakt.”

Competitievervalsing

De Serviër vindt dat de KNVB moet ingrijpen: “De Eredivisie is een mooie competitie, we doen het geweldig in Europa en dan is het beter niet langer op kunstgras te spelen. Het geeft ook 50% minder plezier.” Oefenmeester Erik ten Hag is het helemaal met Tadic eens, ook hij vindt dat kunstgras in de ban moet worden gedaan: “Niet voor recreatievoetbal, maar voor het profvoetbal op het hoogste niveau. Dit is megaslecht voor het imago van de Eredivisie in Europa. Kunstgras hoort niet thuis op dit niveau. Het is een vorm van competitievervalsing.”

“Je hoeft er in aanloop naar wedstrijden op kunstgras ook niet op te trainen”, vervolgt de trainer. “Ieder kunstgras is anders en het blijft onvoorspelbaar hoe de bal reageert. Bij Sparta stroopt de bal en bij Heracles rolt-ie door. Laat het afgelopen zijn met kunstgras, want ook de kans op blessures is groter.”

In januari 2021 communiceerde Sparta over de switch van plastic naar natuurgras: “Dat wij als Sparta Rotterdam weer op gras willen gaan spelen is een gegeven, maar wij hebben ons wel moeten buigen over de vraag wanneer dat haalbaar en verantwoord is.” Dat was het toen, klaarblijkelijk, nog niet.

Wint Ajax volgende week van Sporting Portugal? De odd is 1.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Hebben Tadic en Ten Hag gelijk?

  • Ja
  • Nee
732+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie