‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’

Foto: ‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’

René van der Gijp en Johan Derksen vinden het onbegrijpelijk dat Ajax afgelopen winter Jordan Henderson naar Amsterdam heeft gehaald. Volgens het duo was de middenvelder een onnodige aankoop.

Kritiek op Henderson bij Ajax

Na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft besloot Ajax in de winterstop op zoek te gaan naar een nieuwe controlerende middenvelder. Het bestuur stuitte vervolgens op Henderson. De voormalig speler van Liverpool voetbalde sinds een half jaar in Saudi-Arabië en zag een terugkeer naar Europa wel zitten.

Sinds zijn eerste wedstrijd krijgt Henderson echter de nodige kritiek op zijn functioneren. Waar een gedeelte van mening is dat de ervaren voetballer uitstekend werk levert, vinden anderen dat hij weinig toevoegt aan het team. Derksen en Van der Gijp behoren tot de laatste categorie.

Onbegrip bij Van der Gijp en Derksen

Beide mannen reageren bij Vandaag Inside op de blessure die Henderson heeft opgelopen. De Brit kan daardoor de komende wedstrijden niet op het veld verschijnen. In de duels met PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord zal hoofdtrainer John van ‘t Schip daardoor voor een ander moeten kiezen.

“Die Henderson is zonde van het geld geweest. Echt zonde. Als je nou iets niet nodig had, was hij het wel”, merkt Van der Gijp op, waarna Derksen verdergaat. “Het is helemaal niet erg dat hij niet meedoet, want niemand mist hem. Als hij per wedstrijd betaald wordt, krijgt hij een miljoen per wedstrijd.”

Is Henderson bij Ajax een toegevoegde waarde?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
417+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie