Ajax en Barcelona herdenken Johan Cruijff op bijzondere wijze

Foto: Ajax en Barcelona herdenken Johan Cruijff op bijzondere wijze

Ajax en FC Barcelona hebben zondag op social media aandacht besteed aan Johan Cruijff. Precies acht jaar geleden stierf de legendarische voetballer namelijk aan de gevolgen van longkanker.

Barcelona en Ajax eren Cruijff

Cruijff is voor beide clubs nog altijd van grote betekenis. Midden jaren ’60 brak de middenvelder annex aanvaller door in het eerste team van Ajax, waarna hij in 1973 de overstap maakte naar FC Barcelona. Met beide clubs won hij zowel het landskampioenschap als de nationale beker. Bovendien won hij met Ajax driemaal de Europa Cup I.

Na zijn periode in Barcelona voetbalde hij nog voor Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats en Levante UD, om in 1981 terug te keren naar Ajax. Zijn laatste seizoen als voetballer speelde hij in de clubkleuren van Feyenoord, waarbij hij het kampioenschap naar zich toetrok.

Historisch beeld van beide clubs

Ook als trainer en adviseur was hij voor Ajax en Barcelona belangrijk. Beide clubs hebben hem dan ook voor altijd in hun hart gesloten. Op social media laten de Amsterdammers weten: “In ons hart voor eeuwig.” Daarnaast gebruikt de club een eerdere uitspraak van Cruijff. “In zekere zin waarschijnlijk onsterfelijk.”

Barcelona zette op haar beurt beeld online van de wedstrijd tussen Barcelona en Atlético Madrid uit het voetbaljaar 1973-1974, waarin Cruijff een schitterend doelpunt maakte. “Flying Dutchman 2.0”, valt daarbij te lezen. Cruijff stierf op 24 maart 2016 op 68-jarige leeftijd.

Was Johan Cruijff de beste voetballer ooit?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
759+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie