Ajax-directeur reageert op miljoenenverlies

Foto: Ajax-directeur reageert op miljoenenverlies

Ajax maakte bekend dat het bijna 25 miljoen euro rood heeft geschreven op basis van afgelopen voetbaljaar. De Amsterdammers hebben last van de corona-crisis, zei financieel directeur Susan Lenderink. Ondanks dat de club op verschillende vlakken meer geld verdiende, lukte het dus niet om zwarte cijfers te overleggen.

“Ook de stijging van de omzet door het succes in de Champions League en de commerciële groei heeft dat niet kunnen compenseren”, stelt Lenterink bij AjaxTV. Er staat volgens de financiële vrouw bij de Amsterdammers wel wat tegenover: “Het was in veelbewogen jaar in veel opzichten. Maar gelukkig ging het in sportief opzicht goed en dat is het belangrijkste voor Ajax.”

Ajax

Ze noemt de waardevolle investeringen op: “Daarnaast wisten we door te dringen tot de bekerfinale, die we helaas verloren (2-1 tegen PSV, red.) en op Europees niveau hebben we een fantastisch jaar gehad, waarin we achttien punten haalden in de groepsfase en zo historie schreven. Helaas werden we daarna uitgeschakeld tegen Benfica, maar hoorden we wel bij de beste zestien van Europa.”

Toch is 24,3 miljoen euro verlies draaien niet misselijk. “We hebben het jaar afgesloten met een verlies en dat was ook nog fors groter dan het afgelopen jaar, 8,1 miljoen euro. Dat heeft toch alles te maken met de coronamaatregelen.”

Dat heeft verregaande gevolgen gehad voor Ajax. “We hebben in totaal twaalf wedstrijden met beperkt of zonder publiek moeten spelen. Dat heeft natuurlijk een negatief effect op onze inkomsten. Verder hebben we ten opzichte van vorig jaar te maken met hoge wedstrijdkosten, omdat een seizoen eerder eigenlijk alle wedstrijden zonder publiek werden gespeeld.”

Wint Ajax van Napoli? Pak 2.15x je inzet!


Zorgwekkend?

  • Ja
  • Nee
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie