Ajax-concurrent loert: “Zou vooral een geweldige bonus zijn”

Foto: Ajax-concurrent loert: “Zou vooral een geweldige bonus zijn”

NEC had zondag tegen FC Utrecht de mogelijkheid om beslag te leggen op de vijfde plaats, waarmee het Ajax voorbij zou gaan. De Amsterdammers verspeelden punten tegen Sparta (2-2), maar NEC ging met 1-0 onderuit op bezoek bij FC Utrecht. NEC-trainer Rogier Meijer is van mening dat zijn ploeg niet bezig moet zijn met de resultaten van Ajax.

NEC kijkt niet naar Ajax-prestaties

“Wij moeten niet te veel bezig zijn met wat Ajax doet”, laat Meijer optekenen in De Gelderlander. Volgens de oefenmeester is het belangrijker wat zijn eigen ploeg in de komende weken gaat doen. “We moeten eerst zelf de punten binnen blijven halen en dan kunnen we misschien over een paar weken naar de vijfde plaats kijken. Dat zou vooral een geweldige bonus zijn. Het eerste doel blijft om de play-offs te bereiken en in dat opzicht staan we er gewoon goed voor.”

De 1-0 nederlaag tegen Utrecht is volgens Meijer niet direct een wake-upcall voor zijn ploeg. “Dat vind ik pas als spelers hun taak niet uitvoeren of te weinig energie erin stoppen.” De oefenmeester vond dat zijn ploeg gewoon niet leverde wat gevraagd werd tegen Utrecht, maar is wel tevreden over de laatste maanden. “Als je ziet wat we de laatste tijd hebben bewerkstelligd en hoe we het voetbal hebben ontwikkeld, kunnen we daar tevreden over zijn.”

Volgens Meijer is het zaak om iedereen weer fris te krijgen voor de laatste periode van de competitie. “Daar mogen we tijdens de interlandbreak even van genieten en daarna hebben we veel mooie dingen om voor te spelen.”

Zie jij NEC boven Ajax eindigen?

  • Ja
  • Nee
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie