Ajax-beleid onder vuur: “Snap het niet”

Foto: Ajax-beleid onder vuur: “Snap het niet”

Ajax staat op het punt om Gerónimo Rulli (Villarreal) toe te voegen aan de selectie. Robert Maaskant zet grote vraagtekens bij deze transfer, waar ook Marciano Vink het Amsterdamse beleid laakt.

“Ik snap het eigenlijk niet. Of het moet toekomstgericht zijn, maar daar is hij toch wel een beetje oud voor”, zo reageert Maaskant in Voetbalpraat. De oud-trainer heeft niet zozeer twijfels over diens kwaliteiten. “Hij heeft alles gespeeld, dat pleit voor hem. Ik heb heel even snel naar zijn cijfers gekregen, hij heeft iets van zeven goals tegen gekregen. Dat is netjes als je veertien wedstrijden gespeeld hebt.”

Verkeerde prioriteiten

Vink vindt het vooral opmerkelijk dat Ajax miljoenen spendeert aan een nieuwe keeper, waar de rechtsbuitenpositie prioriteit heeft. “Ze hebben er vijf, zes voorin lopen die allemaal willen spelen. Ga je nu een rechtsbuiten halen, waar je heel erg de noodzaak voor ziet, dan krijg je nog een extra probleem erbij, want dan moet er weer eentje op de bank. Maar de prioriteit ligt nu natuurlijk bij de rechtsbuitenpositie waar niemand echt uit de voeten kan.”

Ook centraal achterin ziet Vink een probleem ontstaan. “Centraal achterin loopt het ook nog niet echt met Bassey, maar je hebt net 26 miljoen uitgegeven voor Bassey. Ga je die nu al gelijk vervangen voor een betere? En ga je een betere versie vinden?” Dat is volgens de oud-voetballer bijna onmogelijk. “Dan kom je gelijk bij de Gvardiols van deze wereld en die zijn onbetaalbaar.”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Begrijp je dat Ajax de voorkeur geeft aan een keeper?

  • Ja
  • Nee
930+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie