Ajax afgemaakt: “Echt belachelijk”

Foto: Ajax afgemaakt: “Echt belachelijk”

Ajax heeft niet alleen een slechte beurt gemaakt voor de eigen supporters (voor de buis), maar ook voor oud-spelers. Zo is Marciano Vink keihard in zijn oordeel na de stroperige zege bij FC Groningen (2-3). “Bijna niemand schakelt om. Echt belachelijk!”

Vink woest over spel Ajax

De oud-Ajacied en tegenwoordig analist van ESPN laat niets heel van vooral het verdedigende gedeelte van Ajax. “Bij die 2-3 van Laros Duarte moet je eens opletten hoe er met de man mee gelopen wordt door Ajax… Totaal niet! Ze hebben allemaal iets van: het zal wel niet. Nou, het zal wel.”

Vlak voor rust kreeg Ajax een doelpunt om de oren, maar had het volgens Vink zelfs achter moeten staan na een grote kans voor Johan Hove. “Hove staat in een omschakelmoment binnen twee passes voor Rulli en hij moet hem gewoon binnenschieten. Het begint voorin, maar dan zie je dat het hele elftal uit balans is, dat spelers niet meer omschakelen, dat er ruimtes ontstaan. Dan krijg je het gewoon lastig.”

Ook de 2-3 van Duarte gebeurde door een omschakelfout “Niemand zit kort, niemand schakelt terug. Moet je kijken hoe Mohammed Kudus hier staat te kijken als Duarte schiet. Dit is symptomatisch voor dit Ajax.” Vink zag toch nog een uitzondering bij Ajax. Een bijzondere zelfs. “Steven Bergwijn moet ik wel een compliment maken, die heeft het omschakelen deze wedstrijd wel goed opgepikt. Hij heeft het een stuk of 25 keer gedaan, maar de rest? Echt belachelijk!”

Ajax
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:31.

Vond jij ook zo slecht omschakelen?

  • Ja, niet normaal slecht
  • Nee, viel best mee
691+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie