‘Ajacied verrassend in Oranje-basis op WK’

Foto: ‘Ajacied verrassend in Oranje-basis op WK’

Tijdens het komende WK in Qatar zullen er ongetwijfeld meerdere Ajacieden minuten gaan maken namens het Nederlands elftal. Voormalig international Ernie Brandts vindt bijvoorbeeld dat Kenneth Taylor in de basis van Louis van Gaal moet staan.

Brandts, die er in 1978 bij was toen Oranje de WK-finale haalde, vertelt aan Voetbal International: “Taylor is nog jong, maar als een speler goed is hoef je niet te twijfelen, dan moet je hem gewoon laten spelen. Hij beweegt goed, is snel en ook nog eens sterk aan de bal. Hij is net iets beter dan Ryan Gravenberch, die we al een tijdje niet echt meer zien spelen. Taylor past ook goed naast Frenkie de Jong, ook zo’n fijne speler.”

Gakpo versus Berghuis

“Voor de andere positie op het middenveld twijfelde ik tussen Gakpo en Steven Berghuis. “Het zal niet veel schelen, maar mijn voorkeur gaat dan uit naar de PSV’er. Hij heeft scorend vermogen en een fantastische individuele actie in huis. Ik ga geregeld bij PSV kijken en hij kan met een versnelling in één keer met de bal aan de voet het verschil maken. Hij heeft een goede voorzet, kan een mannetje passeren en ook nog anderen laten scoren. Daarom krijgt hij de voorkeur boven Berghuis”, vervolgt Brandts, die een andere PSV’er ook mee zou nemen.

“Xavi Simons is ook een speler die mee kan. Hij is heel onbevangen en zou misschien weleens voor een verrassing kunnen zorgen. Als Oranje op een dood spoor zit, dan heb je dat soort types nodig. Hij is snel, wil altijd graag en kan een actie maken.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Halve finale het doel

Brandts ziet Oranje best hoge ogen gooien en mikt op de laatste vier. “Als het Nederlands elftal de eerste paar wedstrijden doorkomt, dan moet het goedkomen. Dan komen we zeker tot de halve finale. Daarna hangt het af hoe de spelers er tegen die tijd aan toe zijn. Zijn er veel blessures en hoe is de sfeer in de groep? Maar ik heb er wel vertrouwen in.”

Gaat Oranje winnen van Senegal op het WK?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Taylor in de basis op het WK

  • Doen
  • Niet doen
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie