Ajacied ‘nog niet topfit’: “Heeft iedereen wel gezien”

Foto: Ajacied ‘nog niet topfit’: “Heeft iedereen wel gezien”

Ajax won gisteren met 7-1 van Excelsior. Verder konden spelers als Owen Wijndal minuten maken in de veegpartij; hij verving Daley Blind, maar maakte nog geen al te fitte indruk. Dat zag ook trainer Alfred Schreuder.

“Ik denk dat iedereen heeft gezien dat Wijndal nog niet topfit is. Daarom is het ook belangrijk dat hij minuten maakt”, stelt Schreuder in gesprek met Voetbal International. De linksback werd er een paar keer flink uitgerend.

De afgelopen weken liet Schreuder nog meermaals Youri Baas invallen, en niet Wijndal. “Omdat hij fitter was. Dat weet Owen ook. Als je goed geïnformeerd bent, weet je dat hij geblesseerd is geweest en ook nog ziek was in de tussentijd. Dat zijn feiten. Het is hartstikke goed voor hem dat hij deze minuten heeft gemaakt, dit gaat hem weer een volgende stap brengen. Natuurlijk zijn we blij dat hij bij Ajax zit.”

‘Gas geven op de training’

Wijndal zelf is dat ook, vooral nu hij eindelijk weer eens minuten kon maken. “Dat wilde ik het liefst al vanaf het moment dat ik weer fit was, maar dat zijn keuzes van de trainer en die moet ik accepteren. Het is aan mij om gas te geven op de training en te laten zien dat ik de beste ben op mijn positie. Bij Ajax moet er resultaat gehaald worden en krijg je geen minuten cadeau. Nu is het aan mij om meer minuten af te dwingen, zodat ik weer écht wedstrijdfit zal worden. Negentig minuten spelen zal op dit moment wel zwaar worden.”

TIP: 1.27x je inleg als Ajax al in de eerste helft een doelpunt maakt tegen RKC, komend weekend!

Wijndal zal spoedig eerste linksback van Ajax zijn

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie