‘Ajacied heeft doos om schoenen en kan niet voetballen’

Foto: ‘Ajacied heeft doos om schoenen en kan niet voetballen’

Het is crisis bij Ajax en het is natuurlijk niet uitgesloten dat oefenmeester Alfred Schreuder daar het slachtoffer van wordt. Aad de Mos zegt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl echter dat hij het niet helemaal eerlijk vindt dat de coach de zwartepiet als enige toegeschoven krijgt.

Ook achter de schermen rammelt het immers aan alle kanten in de Johan Cruijff ArenA. Algemeen directeur Edwin van der Sar en het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zijn totáál onzichtbaar: “Het is ook moeilijk. Zij zeggen niets over hem (Schreuder, red.), maar dan verwachten ze dat hij ook niets over ‘boven’ zegt.”

“Dat is dé grote kwestie”, vervolgt De Mos. “Hij heeft spelers in zijn mik gekregen die onwaardig zijn aan Ajax. Ik bedoel, als ik denk aan Grillitsch, wat moet je ermee? Lucca, er zit een doos om zijn schoenen, die kan niet voetballen en die kan alleen maar koppen. En Ocampos, die heeft nog nooit gespeeld. Bassey voor 23 miljoen, als Schreuder daarvan zegt: hij moet dit nog leren, hij moet dat nog leren. Dan is het wel heel veel geld als je daar 23 miljoen voor betaalt.”

“Dat is elkaar een beetje uit de wind zetten en hopen dat het kwartje een keer valt. Maar ik voorspel je: als dat kwartje zaterdag niet valt (tegen FC Twente, red.), dan kan het weleens een hele zwarte dag worden.”

Goocheltrucs

Overigens vindt de oud-coach ook weer niet dat Schreuder totaal geen blaam treft: “Je kijkt natuurlijk naar wat je op het veld ziet. En daar zie ik wedstrijden die eigenlijk al lang beslist hadden moeten worden, die worden niet beslist. Analyses maken die niet overeenkomen met wat jij en wat ik en wat de gemiddelde Nederlander ook ziet. En ook opstellingen waarvan ik zeg: dit past niet bij elkaar en dat had ik anders gedaan. Dat komt te vaak voor. Je ziet: er wordt gegoocheld en er blijft gegoocheld worden met spelers. Of dat nou Bassey is of het is onze vriend Wijndal. Je kunt er geen touw aan vastknopen. En dat zal ook voor de spelers gelden.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 21:05.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Heeft Aad gelijk over deze spelers?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie