Agüero kijkt over Oranje heen en ziet bevrijde Messi

Foto: Agüero kijkt over Oranje heen en ziet bevrijde Messi

Sergio Agüero heeft veel vertrouwen in zijn boezemvriend Lionel Messi en het Argentijnse team dit WK. De voormalig international ziet dat de aanvoerder – die Nederland in de kwartfinale treft – op een andere manier speelt voor zijn land.

Agüero weet dat er Messi altijd veel druk stond, als hij uitkwam voor La Albiceleste. Zo werd het wonderkind gezien als de eeuwige opvolger van Diego Maradona. Doordat meerdere finales verloren gingen werd de last op de schouders van de dribbelaar alleen nog maar groter. Zo bleek Duitsland in de WK-finale van 2014 na verlenging te sterk. Aguëro noemt de druk op Messi destijds zelfs onmenselijk. “Hij leefde met de belasting van eindeloze kritiek en verloor lange tijd finales”, aldus de oud-topspits voor de camera’s van ESPN.

“Nu doet Leo er alles aan om het doel te bereiken wat we allemaal willen dat hij bereikt”, vervolgde Agüero. Messi zegevierde vorig jaar bij de Copa América, wat voelde als een bevrijding. “Die Copa veranderde zijn leven. Sterker, het gaf hem nieuw leven. Na die finale was hij weer gelukkig in het nationale team. Hij werd weer de jongen die als jeugdspeler in Nederland de wereldtitel veroverde.”

Bevrijding

Agüero gelooft nog vol in de wereldtitel in Qatar. “Die Copa was bevrijdend. Nu hebben we de kwartfinales gehaald. Laten we daar opgewonden over zijn. We willen allemaal de wereldtitel en het kan gebeuren.”

De aanvaller die furore maakte bij Atlético Madrid, Manchester City en FC Barcelona durft al over het treffen met het Nederlands elftal heen te kijken. Bij laatste vier volgt volgens hem een herhaling van de Copa-finale uit 2021. “Denk je dat Brazilië graag tegen Argentinië wil spelen? Die willen deze wedstrijd helemaal niet. Ze hebben niet voor niets de finale van ons verloren.”

Loodst de bevrijde Messi Argentinië langs Nederland?

  • Verwacht ik wel
  • Nee hoor
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie