Afl. 10 podcast Twee Viertje: ‘PSV wint van Ajax’

Foto: Afl. 10 podcast Twee Viertje: ‘PSV wint van Ajax’

Op zondagmiddag nemen Ajax en PSV het tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA en in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl wijst Aad de Mos de Eindhovenaren aan als favoriet.

De Mos ziet de topper in onze hoofdstad niet als een beslissend duel in de strijd om de landstitel: “Er kan nog zoveel gebeuren. Je kunt blessures krijgen. Wat gaat het WK brengen met blessures? Wat gebeurt er in de transferwindow? Misschien verkoopt PSV Sangaré of Gakpo wel voor de hoofdprijs… En dan is het nog een gat van een punt hè? Maar voor deze wedstrijd in de ArenA is PSV, vind ik, op basis van de kwaliteiten en de laatste wedstrijden, favoriet.”

Onze voetbalkenner voorspelt het spelverloop alvast: “Het is clichématig, maar het is nou eenmaal zo: ze zullen allebei even de kat uit de boom kijken. Ajax zal direct ten aanval trekken. Maakt Ajax 1-0, dan betekent dat automatisch dat Ajax die wedstrijd over de streep gaat trekken. En 0-1 voor PSV betekent dat PSV terug gaat zakken. En dan zijn ze vlijmscherp met hun counters, zoals tegen Arsenal, dan gaat Ajax weer tekortkomen in de verdediging.”

Dolgedraaid

“Het gaat een wedstrijd worden waarbij de buitenspelers het gevecht aangaan met de zwakke backs van beide ploegen”, denkt De Mos, die bepaald niet onder de indruk is van de vleugelverdedigers van zowel Ajax als PSV… “Sánchez is te matig, Mwene is een twijfelgeval en Max is helemaal een twijfelgeval. Als ik trainer bij Ajax was zou ik absoluut Berghuis tegen Max zetten, dan wordt Max dolgedraaid.”

In de Johan Cruijff ArenA is het al een tijdje onrustig door de ronduit slechte resultaten in de Champions League. Slaat de vlam opnieuw in de pan na een verliespartij tegen PSV? “Dan krijgen ze nog twee hele zware wedstrijden. Dan wordt het woensdag tegen Vitesse moeilijk en als laatste moeten ze nog naar dat kunstgras in FC Emmen. En dan gaat iedereen zijn voetje terugtrekken, omdat ze de volgende dag in het vliegtuig naar Qatar stappen. Dat zijn geen cadeautjes voor Schreuder.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar en WK-spel

Heb jij onze video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder. En in het officiële SoccerNews WK-spel kun je het tegen hem opnemen!

PSV favoriet tegen Ajax?

  • Vind ik ook
  • Vind ik niet
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie