Advocaat Watanabe vindt overwinning Stam een belangrijke stap

Soccernews

Advocaat Ken Watanabe, die Ronnie Stam verdedigde tijdens de rechtszaak tegen FC Twente, vindt het een belangrijke stap in de voetballerij dat een voetballer gelijk krijgt ten opzichte van een club. De rechtsback van Wigan Athletic had zijn oud-werkgever aangeklaagd, omdat het het afgesproken percentage van de transfersom niet wou betalen.

“Dit is een belangrijke uitspraak voor clubs en voetballers, omdat de rechtbank zo nadrukkelijk afstand neemt van de gewoonte van clubs om bij transferonderhandelingen spelers onder druk te zetten om hun percentage van de transfersom te laten vallen”, zo liet de advocaat zaterdag weten aan [i]De Telegraaf[/i].

“In de praktijk gebeurt dat meestal pas als clubs er al uit zijn met elkaar en ook de speler er al uit is met zijn nieuwe club. Veel spelers zwichten onder deze druk en laten dit dan gebeuren. In dat opzicht is het een belangrijk vonnis, omdat het clubs in transferonderhandelingen tot beter gedrag aanspoort. Hier kunnen andere voetballers hun voordeel mee doen.”

FC Twente moet nu aan Stam een bedrag van 140.000 euro overmaken. De Tukkers lieten al weten in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar volgens Watanabe heeft dit geen nut. “De uitspraak van de rechtbank is zeer duidelijk geweest. Ik heb er alle vertrouwen in, dat dit vonnis ook in hoger beroep stand houdt.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie