Advocaat onthult het salaris dat hij bij ADO gaat verdienen

Foto: Advocaat onthult het salaris dat hij bij ADO gaat verdienen

Dick Advocaat verraste deze week met zijn terugkeer bij ADO Den Haag, waar hij voor de rest van het seizoen Dirk Kuyt gaat opvolgen. In gesprek met Wilfred Genee vertelt hij in De Wandelgangen van Veronica Inside wáárom de 75-jarige trainer dat gaat doen.

Voor het geld in ieder geval niet, lacht Advocaat. “Ik heb ongeveer het salaris wat ik kreeg toen ik wegging als 25-jarige. Dan weet jij wel hoeveel dat is. Toen moest ik er nog bij werken inderdaad en woonde ik in een heel klein flatje. Nu is het iets groter geworden.”

Niet te stoppen

Hij besprak het (wederom) afbreken van zijn pensioen natuurlijk ook met zijn vrouw. “Ik mocht van mijn vrouw sowieso niet meer naar het buitenland. Het moest dichtbij zijn, dus dan blijft er weinig over. Ik had het met haar besproken, maar dit was geen probleem.”

Maar waarom gaat Advocaat tóch weer aan de slag? “De liefde voor ADO Den Haag, en het ego van Dick Advocaat, ja. En de cirkel. Ik ben daar begonnen, heb er vijftien jaar gevoetbald en nu eindig ik daar als trainer. Ik denk dat dit het beste is voor ADO, voor die vijf à zes maanden.”

‘Publiek terug op de banken krijgen’

“Ik wil in ieder geval iets neerzetten zodat ze verder kunnen. Ik denk zeker wel dat die selectie mogelijkheden heeft, anders had ik het niet gedaan. Het publiek moet ook weer een beetje terugkomen, want de laatste keer was er volgens mij maar 5000 man. Of er nog iets bijgekocht moet worden? In principe moeten we in deze groep kijken, er zijn niet veel mogelijkheden.”

Wordt ADO toch nog kampioen van de KKD?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap jij Dick?

  • Ja
  • Nee
13666+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie