Aboutaleb: “Wat speelt er in het hoofd van deze mensen?”

Foto: Aboutaleb: “Wat speelt er in het hoofd van deze mensen?”

De kans dat Klassiekers op de korte termijn weer met uitfans in het stadion gespeeld gaan worden is niet erg groot. Dat blijkt wel uit woorden van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Willen Feyenoord en Ajax überhaupt wel uitfans terug in Klassiekers?

Al staat Aboutaleb in principe wel open voor een gesprek met betrokkenen. “Laat ze maar met een idee komen. (…) Ik zou de hele omgeving van het stadion met containers moeten omhekken, drie hoog. Een soort fort. Je hebt het over een regeling vergelijkbaar met Oud en Nieuw, je moet duizend agenten inzetten, en dan nog heb je geen enkele garantie dat het goed gaat. Onze politie zegt: No way. En ik steun onze politie”, aldus Aboutaleb in het Algemeen Dagblad.

Feyenoord en Ajax staan volgens Aboutaleb ook niet vooraan om met oplossingen te komen. “Ik wil daar best over praten. Maar willen de clubs het wel? Waarom hebben ze nog nooit de moeite genomen om met een plan te komen als ze het zo belangrijk vinden? Soms bekruipt mij het gevoel dat Ajax en Feyenoord het wel goed vinden zo. En het is makkelijk om dan te zeggen: ‘Het is die knakker uit Rotterdam die het niet wil’.”

‘Wat speelt er in het hoofd van deze mensen?’

Tot slot rekent Aboutaleb af met een deel van Het Legioen. “Weet u hoeveel mensen bij de laatste Feyenoord-Ajax op de dijk stonden om de Ajax-bus aan te vallen? Drieduizend! Dat is toch bizar? Wat speelt er in het hoofd van deze mensen? En dan nog de vreselijke antisemitische teksten die je in de tram hoort. Niet te harden. Ik denk dat we reëel moeten zijn over het sentiment dat over en weer leeft.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

19 maart 2023

14:30

Ajax
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Stiekem vinden Ajax en Feyenoord het wel prima zo, Klassiekers zonder uitfans

  • Dat geloof ik wel
  • Dat geloof ik niet
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie