De Jong wil profiteren van transferperikelen: ‘Benieuwd of Edson Álvarez speelt’

Foto: De Jong wil profiteren van transferperikelen: ‘Benieuwd of Edson Álvarez speelt’

Cambuur Leeuwarden wacht zaterdag de zware uitwedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen tot nu toe al hun competitiewedstrijden en delen daardoor de koppositie met PSV. Daarbij opgeteld dat Cambuur vorig seizoen nog met 9-0 onderuit ging in de Johan Cruijff Arena, kan dit voor de Friezen als zwaarste uitwedstrijd van het seizoen gezien worden. Trainer Henk de Jong hoopt wellicht te profiteren van de chaotische transferperikelen bij Ajax, die in de afgelopen week plaats vonden. 

Zo was er bij Ajax veel consternatie omtrent de komst van Lucas Ocampos en de situatie rondom Mohammed Kudus en Edson Álvarez. Laatstgenoemden wilden beiden vertrekken, maar Ajax blokkeerde een transfer van het tweetal. Tegenover Voetbal International laat de Jong zich uit over de perikelen in Amsterdam. “Ajax is een grote club, die zijn echt wel wat gewend. Je weet alleen niet hoe spelers individueel met de situatie omgaan. Je kunt niet in die koppies kijken, dat is afwachten. Ik ben ook benieuwd of Edson Álvarez speelt.”

Verdedigend Cambuur

De Jong is in ieder geval niet van plan om tegen een grote zeperd aan te lopen en hoopt met wat aanpassingen beter voor de dag te komen dan in de vorige editie. “Het is vooral belangrijk dat we achterin goed staan. We gaan daarnaast voetballen waar het kan, maar we gaan geen risico’s nemen waar we dat niet moeten doen. Dan spelen we liever de bal richting Roberts Uldrikis en gaan we voor de tweede bal knokken. Op voorhand zijn de verhoudingen duidelijk, kijk alleen al naar wat Ajax financieel kan ten opzichte van wat wij kunnen.”

TIP: Stunt Cambuur tegen Ajax en eindigt het duel in een gelijkspel? Pak 11x je inzet bij Unibet!

Krijgt Cambuur minder dan vijf doelpunten tegen Ajax?

  • Ja, dat gaat ze lukken
  • Nee, het worden er meer dan vijf
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie