‘Ajax-transfer van 150 miljoen aanstaande’

Foto: ‘Ajax-transfer van 150 miljoen aanstaande’

Ajax heeft deze zomer een gigantisch bedrag aan transferinkomsten gerealiseerd, met Antony als absolute klapper (honderd miljoen euro). Een nieuwe recordtransfer lijkt echter een kwestie van tijd.

Voetbal International schrijft in een analyse: “Al vorige week, op 25 augustus, kwam bureau Deloitte met een opvallende conclusie. De Engelse clubs hadden anderhalf miljard pond (circa 1,75 miljard euro) uitgegeven. Daarmee was een nieuw record, met nog een week te gaan tot Deadline Day, al een feit.” Sindsdien liep het bedrag fors op, mede dankzij de deal rond Antony.

Daar voegt het medium aan toe: “Afgaande op de verwachte inkomsten in het komende seizoen, is het niet eens zo verrassend dat de uitgavenrecords worden verbroken. Zo is er recent een nieuwe tv-deal ingegaan, waarbij de internationale contracten voor het eerst een hogere waarde vertegenwoordigen dan de nationale tv-contracten in het Verenigd Koninkrijk. Deloitte voorspelt dat de Premier League-omzet komend seizoen de zeven miljard euro gaat aantikken. In het laatste seizoen voor corona was dat nog 5,8 miljard. Dat is dus een toename van twintig procent en die economische groei vertaalt zich direct naar de activiteiten op de spelersmarkt.”

Zo zijn er meer ontwikkelingen in de Premier League. VI concludeert derhalve: “Nu kan Manchester United een miljoen of honderd betalen voor Antony, maar net zoals met het vorige record van Frenkie de Jong uit 2019 is niet de vraag of dat gebroken zal worden, maar wanneer. Bij een Premier League-omzet van ongeveer tien miljard, een niveau dat tussen 2025 en 2030 bereikt kan worden, kan Ajax 150 miljoen vragen voor zijn sterspelers.”

TIP: Wint Ajax de CL-groep? Win 6,50 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
1639+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie