‘Natuurlijk moet Utrecht denken dat Ajax te pakken is’

Foto: ‘Natuurlijk moet Utrecht denken dat Ajax te pakken is’

Ajax treft komend weekend ‘angstgegner’ FC Utrecht, dat met name in de eigen Galgenwaard nogal eens wil stunten tegen de Amsterdammers. Dat weet ook trainer Alfred Schreuder maar al te goed.

“FC Utrecht-uit is een wedstrijd op zich. De wedstrijden die ze tot dusver hebben gespeeld tegen RKC, Cambuur en Emmen zijn ze altijd de favoriet geweest en zeker aan het begin van die wedstrijden hebben ze het heel goed gedaan. Als je heel realistisch naar het thuisduel met Cambuur kijkt, moeten ze bij rust gewoon met 3-0 voor staan. Ze zitten gewoon aan de ongelukkige kant van de score. En nu is de favorietenrol omgedraaid”, vertelt Schreuder op de persconferentie vandaag, geciteerd door De Telegraaf.

“Als trainer en als groep word je daar wel op afgerekend en daarom stel je nu ook deze vraag hoe ik tegen de twee gelijke spelen en de nederlaag aankijk. FC Utrecht is gewoon sterk, gevaarlijk uit standaardsituaties en heeft als gevaar in het zestienmetergebied Bas Dost, die er volgens mij dit seizoen ook alweer drie heeft gemaakt. De duels met FC Utrecht zijn ook altijd pittig voor Ajax. Het is een echte volksclub, die – zeker tegen Ajax – het publiek er altijd achter weet te krijgen. Elke tegenstander wil van Ajax winnen en FC Utrecht óók. Dat past bij het DNA van de club.”

Timber

Geboren Utrechter Jurriën Timber beseft dat het allesbehalve ‘een thuiswedstrijd’ voor hem wordt in zijn geboortestad. “Het is om de hoek, maar ik heb nog nooit met publiek in dat stadion gespeeld. Zondag is de eerste keer. Vorig seizoen was het zonder publiek.” Zelf haalde Ajax dit seizoen enkel tegen FC Groningen een hoog niveau, in de andere duels niet. “Natuurlijk zou het goed zijn als FC Utrecht denkt dat Ajax is te pakken. Zo moeten ze toch altijd denken? Tegen iedereen: of je nu tegen Ajax of Emmen speelt. Wij kijken met respect naar de tegenstander, zien bij FC Utrecht heel goede dingen, maar weten ook waar de mogelijkheden liggen. Ons team is nog in ontwikkeling en kan nog veel verbeteren. Maar ik heb vertrouwen in een goed resultaat.” Timber besluit: “Het is een lastige wedstrijd, maar we moeten gewoon drie punten pakken.”

TIP: Unibet verzesvoudigt je inleg als Utrecht wint van Ajax dit weekend!

Wat gaat het worden?

  • Winst FC Utrecht
  • Gelijkspel
  • Winst Ajax
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie