Pierie gaat voor kans bij Ajax

Foto: Pierie gaat voor kans bij Ajax

Kik Pierie werd met hoge verwachtingen overgenomen door Ajax. De 22-jarige verdediger werd gezien als een potentiële opvolger van linksback annex linker centrale verdediger Daley Blind. Tot nu toe maakt Pierie vooral minuten in Jong Ajax en heeft hij door blessures nog geen doorbraak weten te forceren in de Johan Cruijff ArenA. 

Pierie werd door de aanwezigheid van spelers zoals Blind en Lisandro Martínez de vorige seizoenen uitgeleend aan FC Twente. Vorig seizoen kwam hij door een rugblessure nauwelijks in actie voor de Tukkers en nu speelt Pierie zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax. Dat ziet de verdediger echter niet als een straf: “Ik wil ritme opdoen, zeker na afgelopen jaar”, stelde hij bij ESPN

Ajax

Voorlopig richt Pierie zich op de prestaties bij Jong. “Ik merk gewoon dat ik er lang uit ben geweest. Ik ben blij dat ik de leeftijd heb waarop ik nog minuten mag maken bij Jong Ajax”, stelde de verdediger. Daarmee lijkt hij een nieuwe verhuurperiode voorlopig uit te sluiten: “Ik ben ook blij dat de club daarin met me meedenkt. Ik ga hier een half jaar volle bak investeren in mezelf en dan kijken we in de winter waar we staan. Waar is er een betere omgeving om me te ontwikkelen dan hier, zeker na het jaar dat ik heb gehad.”

Een nieuwe verhuurperiode past niet echt in die route. “Na afgelopen jaar mis ik een groot deel van mijn basis, dat moet je beseffen. Dan moet je niet onbedacht een verhuursituatie instappen. Daar moet ik goed over nadenken.”

Het lijkt erop dat er wel interesse is in Pierie, maar nog niet van de juiste club. “Er is nog niks voorbijgekomen waar ik honderd procent achter sta. Dan wil ik die stap nu nog niet maken. Als er iets langskomt waar ik écht achter sta, dan kan het”, verduidelijkte de verdediger. 

Kik Pierie

Dat Pierie na drie seizoenen zijn debuut voor Ajax 1 wil maken dit jaar, lijkt buiten kijf te staan.”Die droom is er altijd, maar ik ben ook realistisch. De kans dat ik nu minuten ga maken in het eerst, met de spelers die ik voor me heb, is niet heel groot. Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik heb een plan en daar hou ik me aan. Als dat debuut dan ooit komt, zou het een geweldige bonus zijn.”

TIP: Pak minimaal 9x je inzet als Groningen stunt tegen Ajax!

Haalt Pierie Ajax 1?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:50
76+
‘PSV trekt de knip voor peperduur tweetal’
10:35
44+
Benaderde Ajax Pascal Jansen al? “Met Slot ook gedaan”
10:20
30+
Toch EK voor Ajacied? “Zit in mijn achterhoofd”
10:02
69+
‘Schokkend: Hélène Hendriks en Noa Vahle gemanipuleerd’
09:44
352+
‘Bliksemtoptransfer lonkt voor Diant Ramaj’
09:28
114+
Ramaj deelt sneer uit aan Steijn: “Je ziet het…”
09:13
67+
Selecteren Wijnaldum ‘discutabel’: “Keuze voor het geld”
08:59
148+
‘Veronica Offside-slappeling door het stof’
08:40
116+
Derksen ziet maar één speler die leuk is voor de camera: ‘Veerman en Bergwijn niet’
08:25
534+
‘Transferbeleid Ajax op de schop’
08:10
550+
Van der Meijde en Sneijder halen uit: “Arrogant, bloedirritant”
07:52
961+
‘Vandaag Inside-rel krijgt staartje’
07:35
41+
Sierhuis schittert: “Nog niet de polonaise lopen”
07:20
780+
‘Ajax gaat voor oude bekende’
23:42
129+
Uitgefloten Taylor: “Ajax-supporters altijd achter me”
23:30
225+
Gullit wijzigt Van Dijk-opinie: “Meer vraag ik niet”
23:25
507+
Antony verklaart wederopstanding bij United
23:14
286+
Brenet uit onvrede na PSV: “Twaalf tegen elf”
23:03
645+
“Nijhuis kutscheidsrechter eerste klas”
22:46
182+
“Ajax-kampioenschap in 2025 niet realistisch”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie