‘Daley Blind krijgt duidelijk Ajax-signaal’

Foto: ‘Daley Blind krijgt duidelijk Ajax-signaal’

Daley Blind heeft een transfer naar Royal Antwerp FC naar verluidt afgewezen nu hij nog altijd basisspeler is bij Ajax. Tegen Fortuna Sittard (2-3 zege) begon de routinier op het middenveld, maar dat lijkt als mislukt experiment de boeken in te gaan.

Bij afwezigheid van Edson Álvarez (geschorst) werd Blind als controlerende middenvelder opgesteld. Voetbal International schrijft: “Op papier zit veel logica achter de keuze van Schreuder om Blind op het middenveld te posteren. De nieuwe Ajax-trainer heeft een voorkeur voor opbouwen met drie achterin. Dat betekent dat de meest defensieve middenvelder vaak uitzakt richting de laatste lijn.”

In Sittard kwam dit experiment niet uit de verf. “Zodra Blind zijn positie verlaat om de opbouw vorm te geven, is er te vaak niemand die meteen zijn plek centraal voor de verdediging overneemt. Waardoor het aan de ene kant lastig voor Ajax is om via het middenveld combinaties op te zetten en aan de andere kant de veldbezetting niet goed is om direct tegenaanvallen te onderbreken.” 

Na rust keerde Blind terug in de achterhoede. VI besluit: “Voor de plaats controlerend op het middenveld mist Blind – tenzij een tweede controleur naast hem wordt gezet – loopvermogen en duelkracht. Bovendien mist Ajax als hij uitzakt opties centraal en neemt de variatie in de opbouw af. Dus lijkt zijn toekomst voorlopig niet op het middenveld te liggen, maar links centraal achterin.”

TIP: Wint Ajax van Groningen? Win 1,15 keer je inleg en pak €40 aan freebets bij Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
924+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie