‘Frenkie de Jong-rel ontspoort totaal’

Foto: ‘Frenkie de Jong-rel ontspoort totaal’

De verstandhouding tussen FC Barcelona en Frenkie de Jong dreigt ernstig te verslechteren. Gary Neville adviseert de Oranje-international zelfs juridische stappen te ondernemen jegens diens werkgever.

FC Barcelona wil naar verluidt af van de voormalig Ajax-middenvelder. De Jong heeft nog tientallen euro’s tegoed van de Catalanen, maar de clubleiding is nog niet over de brug gekomen. Ondertussen lukt het Barcelona wel om nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen voor megabedragen, waaronder Robert Lewandowski en Raphinha.

Neville schrijft op Twitter: “De Jong zou juridische actie moeten overwegen versus Barcelona en alle spelers moeten zich achter hem scharen! Een club die een fortuin aan nieuwe spelers spendeert zonder de huidige spelers te betalen, is immoreel en doet aan contractbreuk. De FIFPro moet dit pestgedrag stoppen.”

Andere positie

De relatie tussen Barcelona en De Jong staat al langer op scherp. Tijdens de oefencampagne is dat er niet beter op geworden. Volgens SPORT dreigt de oud-Ajacied niet langer in beeld te zijn voor een rol op het middenveld en moet hij zich focussen op een positie centraal achterin, mocht hij blijven.

Manchester United en Chelsea zien De Jong als mogelijke aanwinst. Een officieel akkoord ligt er nog altijd niet, mede omdat de Nederlander bij voorkeur in Camp Nou wil blijven spelen. 

TIP: Wint Barcelona het oefenduel van Juventus? Win 1,85 keer je inleg via Unibet!

Moet hij voor een transfer kiezen?

  • Ja
  • Nee
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie