‘Antony tussen hoop en vrees na Ajax-besluit’

Foto: ‘Antony tussen hoop en vrees na Ajax-besluit’

Ajax heeft een duidelijk standpunt ingenomen aangaande de toekomst van Antony. Volgens het Braziliaanse GOAL is een transfer niet onbespreekbaar, maar is er wel een astronomisch bedrag nodig om de landskampioen te overtuigen.

Ajax wil Antony in principe niet verkopen deze zomer. Dat heeft een duidelijke reden: de Amsterdamse club is al veel basisspelers kwijtgeraakt en heeft de bankrekening dusdanig gespekt dat een nieuwe uitgaande transfer niet nodig is. Er zal daarom een ‘niet te weigeren’ bod nodig zijn om Ajax te overtuigen.

Het Braziliaanse medium schrijft dat Ajax minimaal tachtig miljoen euro wil ontvangen. Dat zou zelfs kunnen betekenen dat het transferrecord van Frenkie de Jong (86 miljoen euro, inclusief bonussen) aan diggelen gaat. Manchester United zou het eerdere bod van zestig miljoen euro willen verhogen, maar lijkt niet zó ver te willen gaan.

Géén korting

Op dit moment is een transfer van Antony naar Manchester United zodoende heel ver weg. Ajax is niet bereidwillig om korting te verlenen voor wéér een uitgaande transfers, waardoor het aan geïnteresseerde clubs is om te bewegen en niet andersom. Antony ligt overigens nog tot medio 2025 vast in Amsterdam.

Ajax heeft een extra reden om hoog in de boom te zitten voor Antony. Zijn oude club São Paulo heeft een riant doorverkooppercentage bedongen, waardoor een fors bedrag van een eventuele transfersom terugvloeit in de Braziliaanse clubkas.

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,65 keer je inleg via Unibet en pak €40 aan freebets!

Gaat hij Ajax deze zomer verlaten?

  • Ja
  • Nee
269+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie