‘Davy Klaassen-drama bij Ajax’

Foto: ‘Davy Klaassen-drama bij Ajax’

Ajax speelde eergisteren aan oefenpartijtje tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg (2-3 winst) en Davy Klaassen begon op de bank bij de Amsterdammers. Het ziet er niet bepaald goed uit voor de middenvelder onder oefenmeester Alfred Schreuder.

Het Parool maakt de balans op na de oefenpot en schrijft dat Schreuder experimenteerde: “Zo begon Steven Bergwijn op rechts. Toen de topaankoop na de drinkpauze naar links verhuisde, werd zijn klasse zichtbaar, onder meer bij een loepzuivere assist op valse spits Mohammed Kudus. Niet dat hij de nieuwe aanvalsleider wordt, maar de sierlijke en eerder door blessures geteisterde spelmaker toont Schreuder al een paar dagen met niets minder dan een basisplek genoegen te nemen.”

De krant zag aanwinst Owen Wijndal zwak beginnen… “Om vervolgens de aanvalsdrang te etaleren die Ajax deed besluiten hem van AZ te kopen. Daarmee versierde de van AZ overgenomen linksback ook een penalty, die werd verzilverd door Tadic. Salzburg kwam snel langszij, toen Perr Schuurs een intikker van Nicolás Capaldo niet meer kon verijdelen. De vervanger van Timber had het zonder bal zwaar, terwijl Devyne Rensch op rechts nog niet kon afrekenen met de behoefte aan een nieuwe rechtsback.”

Klaassen

Vervolgens wijdt Het Parool een alineaatje aan het middenveld, met Klaassen in de slachtofferrol: “Mede doordat middenvelder Kenneth Taylor de rol van de vertrokken Ryan Gravenberch vooralsnog zeer verdienstelijk en trefzeker (de linkspoot tekende voor de 3-1) invult, begon Davy Klaassen op de bank. Zo is het grote dringen bij Ajax echt begonnen. En dan moet een handvol potentiële basisspelers de komende weken nog gewogen en/of ingepast worden.”

TIP: Verdien 1.77 keer je inleg als Ajax het duel om de Johan Cruijff Schaal wint!

Klaassen of Taylor?

  • Klaassen
  • Taylor
1646+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie